5x de beste tips voor een zwangerschapsfotoshoot

Gefeliciteerd je bent zwanger! Wat een bijzondere periode en wil je dat met een zwangerschapsfotoshoot vastleggen? Helemaal leuk! Als zwangerschapsfotograaf krijg je van mij 5x de beste tips voor een zwangerschapsfotoshoot, zodat je je kan voorbereiden van deze bijzondere, leuke en gezellige shoot.

1. De locatie voor jouw zwangerschapsfotoshoot

Kies vooral een locatie waar je je prettig voelt. Denk hierbij aan de studio van de fotograaf, een bijzondere buiten locatie of je eigen huis. Het voordeel van een studio is dat het licht perfect geregeld kan worden. Wil je liever jouw zwangerschapsfotoshoot bij je thuis doen? Denk dan vast aan bijzondere plekken waar de beste foto’s gemaakt kunnen worden. Of weet je een mooie buitenlocatie bijvoorbeeld aan het strand of in het bos. Super leuk! Bespreek het van te voren met de fotograaf. De fotograaf zal vast met je mee willen denken.

2. Juiste moment voor een zwangerschapsfotoshoot

Het is belangrijk om genoeg tijd te nemen voor de zwangerschapshoot. Hierdoor hoef jij je niet te haasten en je fotograaf ook niet en creëer je samen een ontspannen sfeer. Je hebt zo genoeg tijd om je meer op je gemak te voelen. Boek de zwangerschapshoot ruim op tijd, dan weet je zeker dat de fotograaf nog plek voor jou heeft. De beste tijd om een zwangerschapshoot te doen is ongeveer tussen de 31 en 36 weken zwangerschap. De ene vrouw wil graag met 30 weken en de ander met 37 weken.

3. Alleen of met partner en/of kinderen

Wie neem je mee naar de studio of locatie voor de zwangerschapshoot? Kom je alleen, of met je partner of heb je misschien al een of meerdere kinderen? Tijdens de fotoshoot maakt de fotograaf verschillende combinaties. Wil je bijvoorbeeld een mooie, liefdevolle foto met de aanstaande vader? Of een gezellige familiefoto met de kinderen erbij? Denk er dan aan om de kleding goed op elkaar af te stemmen qua kleur en stijl, dat geeft een leuke eenheid op de foto.

4. Kleding of wil je liever bloot

Voor de foto’s is het belangrijk dat de buik er mooi op komt te staan. Wil je dat bloot of toch met kleding? Welke kleding kan je hiervoor dan het beste aantrekken. Bij het boeken van jouw fotoshoot krijg je van mij kledingtips. In de afgelopen jaren heb ik zoveel ervaring opgedaan met zwangerschapsfotoshoot, dat ik een hele mooie lijst heb opgesteld met tips voor kleding. Wat belangrijk is bij de fotoshoot, dat je kleding meeneemt waarin jij je op je gemak voelt. Wil je met je buik bloot op de foto of helemaal naakt of de foto? Denk er dan aan om losse kleding te dragen vanaf anderhalf uur voorafgaand aan de zwangerschapsfotoshoot. Zo zie je tijdens de fotoshoot geen striemen in je huid.

5. Leg de nadruk op je buik

Deze zwangerschapsfotoshoot gaat over je mooie ronde zwangere buik. Als je voor lichte en neutrale kleuren in je kleding kiest, staat je buik centraal. In mijn portfolio staan diverse toffe zwangerschapshoots, hier kan je ook inspiratie op doen voor jouw shoot. Ben je na het lezen van deze 5 tips enthousiast en klaar voor je zwangerschapsfotoshoot? BOek dan je eigen zwangerschapsfotoshoot, als je onderstaand formulier invult, neem ik spoedig contact met je op. Hopelijk tot ziens! Kijk ook eens op mijn facebook pagina of instagram, iedere dag een mooie update met de laatste fotoshoots!