Trouwmagazine Ja ik wil van de HDC Media, bruidsfotograaf Marijke Trienekens kleurRIJKontwerp
Blog,  Nieuws

Bruidsfotograaf | Marijke Trienekens in het nieuws | Noord-Holland

Bruidsfotograaf

Op de website Dichtbij stond de volgende reportage van mij. Erg leuk om zo in het nieuws te komen. Onder de volgende links zijn de foto’s te bekijken en de reportage in het trouwmagazine Ja ik Wil na te lezen.

Bruidsfotograaf | Marijke Trienekens in het nieuws | Noord-Holland

De energie spat je tegemoet als Marijke Trienekens aan het fotograferen is. Creativiteit in het kwadraat. Niets wordt aan het toeval overgelaten. Trapjes en dekens mee om van standpunt te kunnen wisselen, rozenblaadjes als lief detail in een urban omgeving. Maar ook reflectieschermen om het juiste licht te pakken. Tot en met de hulp van professionele assistent Hans Altena aan toe. Het resultaat? Foto’s waar de X-factor vanaf druipt!

KleurRIJKontwerp
Met haar bedrijf kleurRIJKontwerp, richt de beroepsfotografe zich op de doelgroep publieke fotografie. ,,Mijn voorkeur gaat uit naar zwangerschaps-, newborn/baby-, en trouwfotografie”, licht Marijke toe die vanaf haar zevende fotografeert. Toch duurde het tot 2007 voordat ze zich helemaal toelegde op fotografie als voornaamste inkomstenbron.

Daglicht fotostudio
,,De beste belichting vinden blijft mijn grootste uitdaging. Daarom ben ik ook naar de Fotovakschool gegaan. Daar leerde ik niet alleen cameratechniek maar ook bijvoorbeeld elementen in de omgeving te benutten bij je shoot. En de gekste capriolen uithalen!”, lacht de inwoonster van Abbekerk spontaan. Daar heeft ze een daglicht fotostudio in een historische herenboerderij. Fotograferen bij natuurlijk licht is een ander kenmerk van haar werk. De hulp van een kunstmatige lichtbron als flitser wordt vermeden. ,,Dat geeft lelijke schaduwen en foto’s een hard randje. Ik compenseer dat door het gebruik van lichtgevoelige lenzen en bijvoorbeeld een reflectiescherm.” Van iedere shoot iets bijzonders maken is Marijke wel toevertrouwd. Eerst goed kijken hoe mensen zich voelen, hun uitstraling. Dan zo natuurlijk mogelijk fotograferen. ,,Zijn ze zenuwachtig? Wat voor pose nemen ze aan? Bij het maken van een goede foto komt zelfs een beetje psychologie aan te pas.”

Manier van werken
Wel creatief ‘het’ moment in beeld vangen, maar niet storend op de voorgrond fotograferen: dat is typerend voor haar manier van werken. Een andere plus die Marijke’s talent vormt is vooraf goed nadenken over hoe je een grote fotoshoot aanpakt. Met als voorbeeld trouwringen close-up fotograferen boven het woordenboek waarin ‘liefde’ wordt omschreven. Maar ook ter plekke anticiperen op wat zich voordoet. Zoals twee paar handen van het bruidspaar die sensueel over elkaar liggen achter verweerde matglazen ramen…

kleurRIJKontwerp: beeld net even anders en twee keer zo creatief.
,,Ik had na afloop hele pijnlijke knieën van het op de grond liggen. Maar ja, alleen resultaat telt”, zegt Marijke die het gelegenheidsbruidspaar in het vuil en vet op de grond liet liggen tijdens de urban fotoshoot. Het plaatje had ze al in haar hoofd, ter bescherming van de kleding werden dekens en kussen meegenomen. Met de Nikon D4 werden unieke platen geschoten in een even unieke omgeving. Samen met mede-studente en fotografe Jolien had Marijke een stoere urban omgeving voorgesteld voor de jubileumfotosessie. Goed voorbeeld van creatief en anders denken en heeeeel anders dan een zoetsappige bruidsreportage.