Samen op de foto! Familie fotoshoot Bos!

Familie fotoshoot bos | Wat leuk! jullie staan op het punt om foto’s met de familie te maken! Misschien zijn opa & oma een aantal jaar getrouwd, is het een cadeau, is er een kindje geboren of willen jullie zomaar leuke foto’s van de familie! leuke familieshoot maken. Kortom, tijd voor een fotoshoot met familie! In deze blog neem ik je graag mee in alles wat je wil weten over een fotoshoot met familie. Er zijn namelijk een aantal vragen die ik regelmatig krijg en die jij wellicht ook hebt, lees verder voor de info en laat je inspireren!

Samen de natuur in! Familie fotoshoot bos

Op de heide, de zandvlakte, op de veluwe, in een park, aan het strand of ergens in een mooi bos! Ik ken een hoop mooie plekken waar we samen kunnen gaan fotograferen. Misschien kennen jullie zelf al een fijne plek waar jullie met de familie regelmatig gaan wandelen? Of een plek waar jullie vroeger altijd naartoe gingen met het gezin. Zo maken we samen een mooie wandeling over kronkelige paden, langs mooie watertjes, uitgestrekte heuvels en prachtige omgevallen bomen. Alle ingrediënten voor mooie fotografie. Vooraf aan de fotoshoot bespreek ik altijd de wensen voor de fotoshoot. Welke formaties men wil, meestal denk ik altijd even mee en heb ik ook nog wat suggesties! Inprencipe maakt het voor mij niet uit waar we de familieshoot plaatsvindt, in iedere groene omgeving kan ik wel mooie foto’s maken! Mocht je twijfelen over de plek of vragen hebben dan kun je altijd contact met me opnemen!

Familie Fotoshoot Bos

Met het gezin of alle generaties op de foto tijdens de familie fotoshoot bos?

Eigenlijk zijn er twee soorten familie fotoshoots, een fotoshoot met het gezin of een fotoshoot met alle generaties! In beide gevallen hanteer ik een andere aanpak. Zo is een gezinsfotoshoot vaak wat intiemer, ik maak een wandeling met het gezin en ik heb meer tijd om alleen te focussen op het gezin. Ik leg tijdens deze fotoshoot op een documentaire achtige manier het gezin vast en maak een fotoraportage van een dag in hun leven. Bij een 3 generaties familie fotoshoot zijn we met een grotere groep. Lees verder voor mijn aanpak bij een 3 generaties fotoshoot!

Werkwijze bij een familie fotoshoot bos met alle generaties

Leuk! een familie fotoshoot met oma, opa, tantes, ooms en neefjes en nichtjes! Een gezellige grote groep en jullie gaan vandaag foto’s maken met alle gezinnen samen. Graag vertel ik je meer over mijn werkwijze tijdens een grote familie fotoshoot. Wanneer we afspreken in het bos op een makkelijk te vinden plek lopen we naar de eerste locatie om foto’s te maken. We beginnen eerst met de grote groepsfoto en als die er op staat dan focussen we op de gezinnen apart. Waarschijnlijk hebben jullie al een idee van de groepjes waar jullie foto’s mee willen maken en dat lijstje kunnen we dan af gaan!  
*Lees verder onder de foto’s*

Familie fotoshoot bos
familie fotoshoot bos

Tips voor ouders met jonge kinderen bij een familie fotoshoot

Vaak merk ik dat ouders met jonge kinderen rond de 2, 3 of 4 jaar zich druk kunnen maken over dat hun kids lastig op de foto gaan of niet zo lang stil kunnen zitten. Als ervaren fotograaf heb ik genoeg ervaring mee en weet ik precies de spanningsboog van de kids aan te voelen! De mooiste en leukste foto’s van kinderen maak je als ze plezier hebben en als ze lekker aan het spelen en rondrennen zijn. Tijdens de fotosessie werk ik als het ware met de spanningsboog van de kids mee. Als we een groepsfoto hebben gemaakt waarbij ze even stil hebben gestaan en ik merk dat ze even hun energie kwijt moeten dan gaan we dat ook doen. Zo laat ik ze een hardloopwedstrijdje doen, laat ik ze schelpen zoeken of heb ik een andere leuke activiteit. Mijn belangrijkste tip aan de ouders is om te genieten en om plezier te maken met de kinderen en familie! 

Kledingtips familie fotoshoot

Eigenlijk adviseer ik altijd om voor de familiefotoshoot een kleurenpalet af te spreken waar iedereen zich goed bij voelt. Natuurlijk is het super mooi als iedereen in beige kleding  rondloopt maar dit moet wel bij jou en je gezin passen. Als je dochter of zoon de hele dag in zijn of haar lievelingskleur rondloopt zal ik daar niet van afwijken. Het allerleukste is om je kind vast te leggen op foto zoals hij of zij ook echt is! Benieuwd naar mijn laatste werk scrol dan naar beneden op deze pagina of bekijk mijn Instagrampagina!

Fotograaf Amsterdam

Ontmoet jouw Fotograaf

Hi! Mijn naam is Michel, de fotograaf achter kleurRIJKontwerp. Sinds een tijd ben ik gespecialiseerd in Zwangerschapsfotoshoots, Newborn fotoshoots, Familie fotoshoots en Baby fotoshoots. Wil je binnenkort zo’n shoot boeken? Om een bijzonder moment van jou en je gezin samen te leggen? Spannend en onwijs leuk! Wie weet gaan wij samen binnenkort wel een dag fotograferen!