Review | Foto op Aluminium | Canvas Company

Bij de Canvas Company mocht ik een foto op aluminium bestellen en hier een review over schrijven.
In deze uitgebreide review over de Canvas Company deel ik mijn ervaring met het bestelproces, de levering en natuurlijk de kwaliteit van de print.
Een foto af laten drukken op aluminium is de laatste tijd helemaal hot. Foto op aluminium wordt ook wel foto op dibond, foto op metaal en foto op staal genoemd. Als vakfotograaf van zwangerschapsfotografie, newborn en babyfotografie is het daarom ook belangrijk om de vele verschillende type afdrukken te zien en te kunnen vergelijken. Zo kan ik mijn klanten ook goed adviseren. Deze keer heb ik gekozen om een mooie foto van één van mijn reizen te laten afdrukken op aluminium. Ik bestelde mijn product bij de Canvas Company , te weten bij fotoopaluminium.nl.  Ik heb goede ervaringen met dit bedrijf voor afdrukken op hout en canvas, dus ik was extra nieuwsgierig naar hun andere producten. De Canvas Company belooft een UV- en weerbestendige foto mét een onzichtbaar ophangsysteem. Ik ben erg benieuwd!

De juiste foto kiezen

Ik denk dat het kiezen van de juiste foto het meest belangrijke onderdeel is van het proces. Het is belangrijk om een foto te kiezen die qua resolutie groot genoeg is om scherp te zijn. Gelukkig geeft het bestelsysteem snel genoeg aan of de fotokwaliteit voldoende is of niet. Ik heb bewust gekozen voor een zwart-witfoto, omdat ik denk dat het mooiste is op aluminium. Ik moet wel zeggen dat ik mij mede heb laten beïnvloeden door de voorbeeldfoto’s op de website zelf. Dit is de foto die ik heb laten afdrukken:

review vakfotograaf zwangerschap, newborn en baby fotografie

Het bestelproces

Het bestellen is super simpel. Je drukt op de grote oranje ‘betel je foto op aluminium hier’ knop. Je krijgt dan een scherm waar je een foto kan kiezen van je harde schijf, Facebook of instagram. De mogelijkheid voor keuze van Facebook en Instagram vind ik zelf erg goed omdat daar ook vaak leuke foto’s worden gepost. Als de foto is gekozen krijg je de mogelijkheid voor het personaliseren van je afdruk. De mogelijk van het juiste formaat voor je foto op aluminium en de mogelijkheid om de foto op de goede plaats te positioneren. Je kunt kiezen uit een foto aluminium op geborsteld of op wit aluminium. En mocht je foto van onvoldoende kwaliteit zijn verschijnt er een rode driehoek met een uitroepteken. Als je helemaal tevreden bent met het resultaat kan je nog kiezen voor een extra bewerking en een ophangsysteem. Mijn foto op aluminium heeft geen extra bewerking nodig en deze keer heb ik ook geen ophangsysteem gekozen. Meestal zet ik mijn foto’s altijd tegen een wand in mijn studio of huiskamer. Hierna krijg je de optie voor controleren en krijg je nogmaals de foto te zien zoals deze bij de Canvas Company wordt aangeboden, het formaat en de bijbehorende prijs. Ben je tevreden, kies je voor de Winkelmand en wordt de foto geupload, de bestelling geplaatst en krijg je de mogelijkheid om te betalen. Het laden van het eindproduct gaat snel en het laatste onderdeel bestaat uit het inloggen of registreren. Je kunt geen foto op aluminium bestellen zonder dat je klant bent of wordt bij Canvas Company. Na het invullen van je persoonlijke gegevens volgt het betaalmenu.

Het verdere proces

Ik werd tijdens het verdere proces per email goed op de hoogte gehouden. Dat vond ik zelf erg prettig. Ik plaatste mijn bestelling kreeg ik een e-mail. Tijdens het drukproces ging er iets mis met mijn foto op aluminium, echter kreeg ik hier heel netjes bericht van per e-mail. Daarin werd uitgelegd dat mijn foto opnieuw het drukproces in zou gaan en dan zo spoedig mogelijk geleverd zou worden. Een paar dagen later had ik mijn foto op aluminium in huis. Het aluminiumbord was verpakt in plastic en de hoeken werden beschermd door het plaatsen van kartonnen hoekjes. Heel fijn!

Het resultaat

Ik had niet verwacht dat een foto op aluminium zo mooi kan worden! Een foto op aluminium past perfect in een strak interieur doordat het een ontzettend plat bord is. Ik ben er heel blij mee. Bedankt Canvas Company.

Comments are closed.