Foto op hout

Voor een klant heb ik twee foto’s laten afdrukken op Vurenhout met White Wash. Foto’s kun je tegenwoordig op steeds meer materialen afdrukken. Enkele voorbeelden hiervan zijn aluminium, plexiglas en dibond.

Als je een foto op hout wilt laten afdrukken op hout zijn er diverse mogelijkheden. Er zijn verschillende soorten hout, namelijk berkenhout, vurenhout en vurenhout met een witte voorbewerking (white wash). De goedkoopste optie is het berkenhout wat bestaat uit meerdere lagen hout die op elkaar gelijmd zijn. Bij een afdruk op berkenhout krijg je geen naden en noesten. Je ziet alleen lichte houtnerven die over het hele oppervlak zitten. Na verloop van tijd kan dit hout wel verkleuren.

Een foto op vurenhout heeft daarentegen minder verkleuring. Bij een foto op vurenhout bestaat het eindresultaat uit latten hout van ongeveer 10 centimeter breed. Tussen iedere lat is een kleine opening van enkele milimeters. Je kunt zelf bepalen of de latten horizontaal of verticaal moeten staan. Met een afdruk op vurenhout komt de natuurlijke uitstraling van de foto beter naar voren. Nerven zijn beter zichtbaar en ook eventuele noesten blijven zichtbaar.

Tenslotte is er de foto op vurenhout met een white wash ! Het vurenhout is eerst voorbewerkt met een witte laag waarop de foto vervolgens gedrukt wordt. Wit blijft in dit geval wit en dat is niet het geval bij de andere twee opties. Wit wordt niet gedrukt op berkenhout en vurenhout zonder white wash, waardoor je de houtkleur blijft zien. Bij vurenhout met white wash zijn de nerven en noesten iets minder goed zichtbaar dan bij een print direct op vurenhout.

Deze twee foto’s (40 x 40 cm) die ik mocht bestellen voor een klant zijn geprint op vurenhout met white wash. Een prachtig resultaat, zie hieronder !

 

foto op hout | zwangerschap en newborn

Comments are closed.