Hoe bereid ik mij voor op een zwangerschapsfotoshoot?

Zwangerschapsfotoshoot, tips en inspiratie

Yep, ik ben zwanger

Super leuk dat je gekozen hebt om een zwangerschapsfotoshoot bij mij in de studio te maken. Een bijzondere herinnering voor later om je mooie ronde buik professioneel vast te laten leggen. Om je op te helpen en op weg te helpen heb ik een aantal tips opgeschreven. Want hoe bereid je nu voor op een zwangerschapsfotoshoot. Waar moet je allemaal aan denken ? En wat kan je verwachten ? Om jouw zwangerschapsfotoshoot geweldig te laten zijn, heb ik hieronder enkele tips en inspiratie opgeschreven.

Kom je alleen, met je partner en/of met je kids

Ik vind het wel fijn om van te voren te weten met wie je zwangerschapsfotoshoot wilt maken. Kom je alleen of met je partner, heb je al kinderen en zijn zij ook onderdeel van de shoot? Zo kan ik mij ook voorbereiden op de zwangerschapsfotoshoot en wat leuke ideeën bedenken.

Studio of Buiten

Op welke locatie wil je de zwangerschapsfotoshoot. In de studio of op een toffe buitenlocatie? Een buitenfotoshoot zal heel anders zijn dan een fotoshoot in de studio. Bij het boeken van de fotoshoot bespreken we welke locatie je voorkeur heeft.

Studio

Voor een fotoshoot in de studio is het belangrijk dat je jullie kleding qua kleur en stijl op elkaar hebt afgestemd. Verzorg ook je handen en nagels! Jullie handen komen tijdens de fotosessie veel in beeld. We starten de fotoshoot altijd heel rustig en met kleding aan. Wil je ook in lingerie of bloot, dan maken we die foto’s pas aan het eind van de fotoshoot. Dan ben je veel meer op je gemak. In de studio zijn verschillende jurken en doeken die je mag gebruiken tijdens de shoot. Deze jurken en doeken kunnen gebruikt worden in combinatie met je eigen lingerie. Neem daarom altijd een zwart en een wit setje lingerie mee.

Buiten

Een fotoshoot buiten kan in de natuur, aan het strand of in de stad. Misschien heb je een grote tuin en wil je de fotoshoot liever daar. Een urban fotoshoot is ook mogelijk, denk dan aan een oud gebouw, fabriekshal, een kerk, de haven of de ndsm werf in Amsterdam. Leuke stoere plekken voor bijzondere foto’s. De juiste kleding is dan ook erg belangrijk.. Ik denk graag met je mee. Voor deze buitenshoot neem ik op verzoek ook kleding en hoeden mee.

Sieraden & Makeup

Naast de kleding is het ook belangrijk om te kijken naar je sieraden. Wil je die juist wel op de foto of niet. Misschien heb je een mooie herinnering van jezelf als baby of een mooie ring van je moeder of oma. Neem dat vooral mee. Voor je partner geldt hetzelfde, een mooie ring of een stoere armband kan heel goed staan. Doe liever geen horloge om, die trekt erg de aandacht, terwijl het om de buik moet gaan.

Hoort makeup wel bij je dagelijkse routine of gebruik je helemaal niets?  Voor mij maakt dat niet uit, zoals jij graag gezien wordt, is het mooist voor de foto. Doe geen makeup op als dat niet bij je hoort. Het gaat er voor mij om dat je je prettig voelt. Draag je wel makeup en wil je graag voor de fotoshoot professioneel opgemaakt worden? Dat is ook mogelijk, ik werk met een vaste visagiste.

Baby accessoires

Misschien heb je al een rompertje gekregen, leuke schoentjes of een knuffeltje?  Hou je ervan om dit bij de fotoshoot te gebruiken, neem ze mee naar de studio. Ook een foto van de echo is erg leuk om te gebruiken.

Inspiratie

Wil je van te voren zelf al wat ideetjes van mooie poses verzamelen ? Pinterest & Instagram kun je genoeg leuke voorbeelden vinden. Verzamel ze en laat ze op de dag van de fotoshoot aan mij zien.

Op deze site heb ik nog andere blogs geschreven met nog meer tips. Hieronder vind je er een paar

5 tips over zwangerschapsfotoshoots

Jurken en kanten doeken in de studio

Samen met je partner

Silhouette

Contact

Ben je na het lezen van dit blog enthousiast geworden en wil je ook graag een zwangerschapsfotoshoot boeken ? Of misschien een fotoshoot van je aanstaande newborn. Vul het onderstaand formulier in en ik neem snel contact met je op.

Zwangerschapsfotoshoot tips en inspiratie

Kom je alleen, met je partner en/of met je kids

zwangerschapsfotoshoot. Kom je alleen, met je partner en/of met je kids

zwangerschap fotoshoot

zwangerschapsfotoshoot tips en inspiratie

hoe bereid ik mij voor op een zwangerschap fotoshoot

Comments are closed.