Kleding Familie Fotoshoot

10 leukste tips voor een familieportret

Fotoshoot op locatie

Wat t leuk ! Jullie zijn van plan om een familie fotoshoot te gaan doen. Is er een speciale reden voor de fotoshoot, cadeau voor de ouders, of grootouders of is het “gewoon” weer eens tijd om weer samen op de foto te gaan. Sommige families gaan iedere vijf jaar samen op de foto. Hoe mooi toch 😉  Samen bedenken een super leuke locatie, misschien een locatie waar een van jullie of jullie allemaal een bijzondere herinnering aan hebben. Er zijn zoveel leuke buitenplekken in Nederland en over de grens. Ik denk natuurlijk ook graag met jullie mee !

Buiten fotograferen is met een groep extra leuk omdat iedereen zich veel meer kan ontspannen op de foto. En dit is ook veel leuker als er kleine kinderen bij zijn. In de studio is het meestal wat stijfjes en wat minder ongedwongen. Dat wordt een prachtige herinnering voor later 😉

En dan, heel belangrijk !  Welke kleding jullie bij de fotoshoot aandoen. Dit kan soms voor de nodige dilemma’s zorgen, ieder heeft zijn eigen voorkeur en ook niet iedereen heeft zomaar allerlei stijlen in de kledingkast.

Marijke Trienekens van KleurRIJK fotografeert zet de mooiste 10 tips voor kleding & accessoires  voor jullie op een rijtje. Zo wordt het voor jullie misschien makkelijker om een keuze te maken, bij wat trekt je aan !

In een volgend blog zal ik schrijven over een “fotoshoot in de studio en wat trekt je dan aan”.

 

Contact

Wil je ook zo’n bijzondere fotoshoot met de hele familie of met het gezin?  Vul het onderstaande contactformulier in en ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.

 

 

kleding familie fotoshoot kinderen

1. Draag waar jij je lekker in voelt, houdt het puur & simpel, hou rekening met elkaar en draag liever geen of in ieder geval niet teveel printjes op de kleding.

De beste tip is blijf bij je zelf

Trekt liever geen kleding aan die vaker in je kast hangt, dan gedragen wordt. Zeker bij een buiten fotoshoot is het belangrijk dat je je lekker kan bewegen. Kleding die te krap zit en eigenlijk niet je smaak is, zal op de foto ook ongemakkelijk overkomen.
Wanneer je met meerdere mensen op de foto gaat, stem het dan goed met elkaar af. Wat zijn de kleuren en in welke stijl gaan jullie. Zorg er in ieder geval voor dat jullie niet meer dan drie verschillende kleuren dragen en dat deze met elkaar overeenkomen. Ga je naar het strand, bos of in een leuk stadje. Worden het gympen, laarzen of hoge hakken ?

Sleutelwoorden qua kleur en stijl voor een fotoshoot is harmonie, rust & eenheid.  Vermijdt kleding met “teveel” streepjes, ruitjes, blokjes, bloemen opdrukken etc. Ga liever samen voor een neutrale look.

2. Fris en makkelijk

Eigenlijk wilde ik deze er niet tussen zetten, omdat iedereen hiervoor kiest. En eigenlijk vind ik hem ook soms saai. Namelijk de welbekende witte top of overhemd gecombineerd met een spijkerbroek. Kan erg fris en vrolijk op de foto overkomen. Maar als de fotoshoot in de herfst gepland staat, zou ik zelf niet kiezen, maar juist voor warme kleuren en mooie sjaals. Google op fotoshoot en je ziet hem 100x. Daarom is het toch een  tip maar ergens ook weer niet. Snap je het nog ? Wanneer kan het wel, zie hieronder, jonge mensen op een zomerse dag en dan past wit en spijkergoed toch heel mooi. Het staat ze leuk en het is ook weer stoer. Dus het kan, maar houdt hem in reserve 😉

kleding familie fotoshoot

3. Paraplu mee

Jakkie, vandaag is de strandshoot en het is bewolkt. Geeft niets, zeg ik dan,  zolang het niet regent of gaat regenen, is er niets aan de hand. Buienradar is een hele goede hiervoor.  Voor mij hoeft tijdens een fotoshoot de zon niet te schijnen. Dan hebben we weer harde schaduwen en dat willen we niet. En wat prachtige donkere dreigende luchten op de achtergrond vind ik ook erg mooi. En dan hebben we gelijk nog een mazzeltje, niemand hoeft te knijpen met de ogen. De zon is leuk maar soms liever op een ander moment. Dus…………neem je gewoon je paraplu mee, maar ook dit weer even afstemmen met iedereen die op de foto gaat.

Hieronder had de hele familie een donkere blauwe / zwarte paraplu meegenomen. Natuurlijk is dit ook een super gave foto geworden.

kleding familie fotoshoot paraplu

4. Zoet Roze

Wat heerlijk als er kleine of grote meiden bij zijn en het is een prachtige zonnige dag. De fotoshoot is gepland op het strand. En dan is roze (oud of nieuw) wel een hele leuke kleur om mee te combineren. Vaders heeft een groene polo aan met een creme kleurige broek. Echt een lief goed gestyled setje.  Zie hieronder, moeder, vader en dochters en nog een meisje op komst. Die is ondertussen geboren.

kleding familie fotoshoot roze

5. Blauw, licht blauw, donker blauw, spijkerblauw, babyblauw of fel blauw

Blauw is een kleur die iedereen wel in huis heeft. Wie heeft er niet een spijkerbroek of een blauwe top of blauwe blouse ? Het is de ultieme kleur die goed te combineren is met allerlei tinten. Het is een kleur die rustig is en bijna iedereen goed staat. De kleur kan met stoere kleding maar ook weer heel netjes. Met een fotoshoot in de stad, doe je hoge hakken aan. Super leuk en de keus is natuurlijk aan jou 😉

kleding familie fotoshoot blauw

6. Truien in groen & zandkleurige tinten

Ik vind het ook wel een gewaagde combinatie en zeker voor een strandshoot. De kleuren groen, wit en creme op een zanderige vlakte. Zoals op de onderstaande foto is te zien, toch eigenlijk een hele goede combinatie. Bij elkaar gecombineerd is het stijlvol en een mode trend in 2018. De kleuren staan deze mensen heel goed, het contrast is goed. Het donkere haar en de kledingtinten licht en zacht. Ik hou deze combinatie er zeker in.kleding familie fotoshoot groen

7.  Sjaals in warme tinten

Als de met de kleding in laagjes wilt werken (jasje, blouse over t-shirt of hemdje voor extra kleuraccenten), dan is het zeker aan te raden om ook accessoires te dragen. Denk ook aan een kleurige sjaal in een warme tint. Het geeft je outfit soms net even dat extra lookje.

kleding familie fotoshoot sjaal

8. Familieportret in Knal Geel, lekker fel

Heb je het in de kast, dan zou ik zeggen. Geel is een prachtige kleur om te combineren bij een spijkerbroek of witte broek. Zeker op het strand en het is zonnig. Dan knalt de kleur op de foto. Geel staat voor zonnig en vrolijk. Alle ingrediënten voor een familieportret op het strand. De hond mee en lekker rennen.

kleding familie fotoshoot geel

 

9. Korte broeken en fleurige tinten

Natuurlijk hoeft een fotoshoot op het strand niet altijd hoog zomer maar kan het ook alle seizoenen. Of de zon schijnt, de blaadjes in de herfst uit de bomen vallen, sneeuw in de winter of op een prachtige lente dag. Als het maar niet regent of stormt.

Op een zomers dag zijn zomerse jurkjes, korte broeken en fleurige shirtjes natuurlijk helemaal leuk. Zeker met een grote groep en met kleine kinderen.

kleding familie fotoshoot zomers

10. Herfst en Winter

Laat het weer het toe voor zo’n toffe fotoshoot met de hele familie en misschien de honden. Want vergeet ze niet, ze horen ook bij de familie. En voor kledingstukken, denk ook aan laarzen, dassen, leuke vesten of jassen. Een hoed doet het ook goed en je hoeft hem natuurlijk niet de hele shoot op te houden. Zie het als een leuke afwisseling voor op de foto’s. Zo is het eigenlijk met alle accessoires. Hoe wil je als familie samen op de foto. Best belangrijk, denk maar zo, de foto hangt misschien nog wel 10 jaar bij opa en oma op de muur !

Uiteindelijk gaat de hele fotoshoot om het om het plezier en lol die je samen met elkaar kunt hebben.  Ik laat jullie wel bewegen, rennen en lopen, dat komt wel goed. En kinderen vinden het helemaal geweldig, even lekker los met elkaar op het strand of in het bos.

Ben je na het lezen van mijn 10 tips ook enthousiast geworden en lijkt het je leuk om met je familie of gezin op de foto te gaan?  Neem dan contact met mij op voor meer informatie en reserveer voor jullie gezin ook een familieshoot.

 

familieportret
kleding familie fotoshoot gezin
kleding familie fotoshoot
kleding familie fotoshoot
kleding familie fotoshoot
kleding familie fotoshoot
kleding familie fotoshoot

 

Comments are closed.