Kleding Familie Fotoshoot strand familie Claassen

Kleding Familie Fotoshoot | 10 x leuke kleding tips voor een familieportret

Wat leuk! Jullie zijn van plan om een familie fotoshoot te gaan doen. Is er een speciale reden voor de fotoshoot, bijvoorbeeld een cadeau voor de ouders of grootouders? Of is het “gewoon” weer eens tijd om weer eens samen op de foto te gaan? Sommige families gaan iedere vijf jaar samen op de foto! Wat jullie reden ook is, niets is zo mooi als memorabele familiefoto’s maken. En de voorpret begint natuurlijk thuis al! Je gaat samen een super leuke locatie bedenken, zoals bijvoorbeeld een locatie waar een van jullie of jullie allemaal een bijzondere herinnering aan hebben. Maar ik kan ook met jullie meedenken natuurlijk, er zijn namelijk zoveel leuke buitenplekken in Nederland te vinden. En fun fact… Buiten fotograferen is met een groep vaak extra leuk, omdat iedereen zich veel meer ontspant dan in een studio en ook voor kinderen werkt buiten fotograferen vaak beter.  Maar goed, voor locatie tips ben je hier niet. Je wilt weten wat tof is om aan te doen naar zo’n familie fotoshoot! Welke kleding is mooi om te dragen tijdens een familie fotoshoot? En zijn er nog meer dingen waar je op moet letten, zoals kleur combo’s of een thema? No worries, hier vind je antwoord op al je vragen!

10 x kleding tips voor een familie fotoshoot

Welke kleding doe je aan naar een familie fotoshoot? Michel de Ram van Kleurrijk Ontwerp zet de mooiste 10 tips voor kleding & accessoires voor jullie op een rijtje. Zo wordt het voor jullie misschien makkelijker om een keuze te maken bij wat je aan trekt!

1. Draag waar jij je lekker in voelt, hou het puur & simpel

De beste tip is blijf bij je zelf. Trek liever geen kleding aan die vaker in je kast hangt, dan gedragen wordt. Zeker bij een buiten fotoshoot is het belangrijk dat je je lekker kan bewegen en goed voelt. Kleding die te krap zit en eigenlijk niet je smaak is, zal op de foto ook ongemakkelijk overkomen.

2. Hou rekening met elkaar en draag liever geen of in ieder geval niet teveel printjes op de kleding

Wanneer je met meerdere mensen op de foto gaat, stem het dan goed met elkaar af. Wat zijn de kleuren en in welke stijl gaan jullie. Zorg er in ieder geval voor dat jullie niet meer dan drie verschillende kleuren dragen en dat deze met elkaar (en het liefst ook met de locatie) overeenkomen. Ga je naar het strand, bos of in een leuk stadje shooten? Worden het gympen, laarzen of hoge hakken? Sleutelwoorden qua kleur en stijl voor een fotoshoot is harmonie, rust & eenheid. Vermijd daarom ook kleding met “teveel” streepjes, ruitjes, blokjes, bloemen of andere opdrukken. Ga liever samen voor een neutrale look. En een neutrale look, kan ook zeker uit kleur bestaan! Maar doel is vooral, dat jullie mooi bij elkaar passen. Stem dus samen over de app (of telefoon) vooraf even met elkaar af wat jullie gaan doen, wat voor kledingkleuren en stijl.

3. Fris & Makkelijk: Wit en jeans

Eigenlijk wilde ik deze er niet tussen zetten, omdat iedereen hiervoor kiest. En eigenlijk vind ik hem ook soms saai. Heel wat gezinnen kiezen namelijk voor de welbekende witte top of overhemd gecombineerd met een spijkerbroek. Het kan ook erg fris en vrolijk op de foto overkomen, maar als de fotoshoot in de herfst gepland staat, zou ik het zelf niet kiezen, maar juist voor warme kleuren en mooie sjaals gaan! En stiekem… Is het ook wel tof om een beetje origineel te zijn toch? Google op fotoshoot en je ziet de wit + spijkerbroek combi 100x voorbij komen. Daarom is het toch een tip, maar ergens ook weer niet. Maar, wanneer kan het dan wel? Nou denk aan zomerse dag, dan past wit en spijkergoed toch heel mooi. Het staat eigenlijk altijd leuk, de meeste mensen hebben het wel in de kast hangen en het is ook weer stoer. Dus het kan, maar hou hem in reserve!

4. Paraplu mee

Jakkie, vandaag is de strandshoot en het is bewolkt. Geeft niets, zeg ik dan, zolang het niet regent of gaat regenen, is er niets aan de hand. Buienradar is hier gelukkig een hele goed raadgever voor. Voor mij hoeft tijdens een fotoshoot de zon niet te schijnen. Dan hebben we weer harde schaduwen en dat willen we ook weer niet. En wat prachtige donkere dreigende luchten op de achtergrond vind ik ook erg mooi. En dan hebben we gelijk nog een mazzeltje, niemand hoeft te knijpen met de ogen. De zon is leuk maar soms liever op een ander moment. Dus: neem je gewoon je paraplu mee, maar ook dit weer even afstemmen met iedereen die op de foto gaat. Wat ik bijvoorbeeld ook eens heb gehad, is dat de hele familie een donkere blauwe of zwarte paraplu had meegenomen. Doordat iedereen matcht, is dit uiteindelijk ook een super gave foto geworden!

5. Zoet Roze

Wat heerlijk als er kleine of grote meiden bij zijn en het is een prachtige zonnige dag. De fotoshoot is gepland op het strand. En dan is roze (oud of nieuw) wel een hele leuke kleur om mee te combineren. Vaders heeft een groene polo aan met een creme kleurige broek. Echt een lief goed gestyled setje. Zie hieronder, moeder, vader en dochters en nog een meisje op komst. Die is ondertussen geboren.

6. Blauw, licht blauw, donker blauw, spijkerblauw, babyblauw of fel blauw

Blauw is een kleur die iedereen wel in huis heeft. Wie heeft er niet een spijkerbroek of een blauwe top of blauwe blouse? Het is de ultieme kleur die goed te combineren is met allerlei tinten. Het is een kleur die rustig is en bijna iedereen goed staat. De kleur kan met stoere kleding maar ook weer heel netjes. Met een fotoshoot in de stad, doe je hoge hakken aan. Super leuk en de keus is natuurlijk aan jou!

7. Truien in mint groen & zandkleurige tinten of ga voor warme kleuren

Ik vind het ook wel een gewaagde combinatie en zeker voor een strandshoot. De kleuren groen, wit en creme op een zanderige vlakte. Zoals op de onderstaande foto is te zien, toch eigenlijk een hele goede combinatie. Bij elkaar gecombineerd is het stijlvol en een mode trend in 2018. De kleuren staan deze mensen heel goed, het contrast is goed. Het donkere haar en de kledingtinten licht en zacht. Ik hou deze combinatie er zeker in. Als de met de kleding in laagjes wilt werken (jasje, blouse over t-shirt of hemdje voor extra kleuraccenten), dan is het zeker aan te raden om ook accessoires te dragen. Denk ook aan een kleurige sjaal in een warme tint of een die bij de outfit past. Het geeft je outfit soms net even dat extra lookje.

8. Familieportret in knal geel, lekker fel!

Heb je het in de kast, dan zou ik zeggen. Geel is een prachtige kleur om te combineren bij een spijkerbroek of witte broek. Zeker op het strand en het is zonnig. Dan knalt de kleur op de foto. Geel staat voor zonnig en vrolijk. Alle ingrediënten voor een familieportret op het strand. De hond mee en lekker rennen.

9. Korte broeken & Fleurige tinten

Natuurlijk hoeft een fotoshoot op het strand niet altijd hoog zomer maar kan het ook alle seizoenen. Of de zon schijnt, de blaadjes in de herfst uit de bomen vallen, sneeuw in de winter of op een prachtige lente dag. Als het maar niet regent of stormt. Op een zomers dag zijn zomerse jurkjes, korte broeken en fleurige shirtjes natuurlijk helemaal leuk. Zeker met een grote groep en met kleine kinderen.

10. Herfst & Winter

Laat het weer het toe voor zo’n toffe fotoshoot met de hele familie en misschien de honden. Want vergeet ze niet, ze horen ook bij de familie. En voor kledingstukken, denk ook aan laarzen, dassen, leuke vesten of jassen. Een hoed doet het ook goed en je hoeft hem natuurlijk niet de hele shoot op te houden. Zie het als een leuke afwisseling voor op de foto’s. Zo is het eigenlijk met alle accessoires. Hoe wil je als familie samen op de foto. Best belangrijk, denk maar zo, de foto hangt misschien nog wel 10 jaar bij opa en oma op de muur!

Uiteindelijk gaat de hele fotoshoot om het om het plezier en lol die je samen met elkaar kunt hebben. Ik laat jullie wel bewegen, rennen en lopen, dat komt wel goed. En kinderen vinden het helemaal geweldig, even lekker los met elkaar op het strand of in het bos.

Ook zin gekregen in een shoot? Neem contact met mij op!

Ben je na het lezen van mijn 10 tips ook enthousiast geworden en lijkt het je leuk om met je familie of gezin op de foto te gaan? Neem dan contact met mij op voor meer informatie en reserveer voor jullie gezin ook een familieshoot.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam

Meer leuke blogs lezen? Check ook: