8 tips silhouet Zwanger fotoshoot

Inspiratie Zwangerschapsfotografie

Creatieve Ideeën

Het is best soms lastig met creatieve ideeën te blijven komen bij een onderwerp dat zo vaak op de foto gezet wordt. Je wilt natuurlijk geen cliché foto’s maar moet het toch net even anders zijn. Een foto moet opvallen en gezien worden. Momenteel is silhouet fotografie bij zwangerschapsfotografie een grote vraag.  Hoe vaak hoor ik niet bij de kennismaking bij een zwangerschapsfotoshoot. Zou je van  mij ook een silhouet foto willen maken ? Vervolgens wordt er een foto voorbeeld getoond, die gevonden is op  Pinterest of bij een collega fotograaf.

Het spelen met licht vind ik erg leuk om te doen en het tegenlicht wat je gebruikt, geeft ook een speciaal effect aan een foto. Bij een silhouet foto zie je de vormen zoals een bolle buik of een kus tussen een aanstaande papa en mama heel goed. Deze vormen worden door het gebruik van tegenlicht, benadrukt. Om de foto nog meer te versterken, kan je tijdens de fotoshoot van een silhouet ook allerlei bijzondere accessiores gebruiken. In dt onderwerp heb ik alleen over silhouet fotografie in de studio.

Accessiores Silhouet Fotoshoot ?

Wat gebruik je dan voor accessoires om een prachtige Silhouet Fotoshoot in de studio te maken? Er zijn heel veel mogelijkheden, denk aan bellenblaas, hoeden, handen die hartjes vormen, aanstaande ouders samen, een mooi groot raam met witte voile of kant ervoor of openslaande deuren. Voor een silhouet fotoshoot op een buiten locatie kan je juist andere accessoires gebruiken. Het licht is buiten anders dan in een studio en je gebruikt ook andere accessoires bij zo’n fotoshoot. Accessoires die meer gericht zijn op buitenfotografie. Bij een buiten fotoshoot is spelen met het licht in het in het gouden uurtje juist weer heel bijzonder. De ondergaande warme roodkleurige zon is prachtig voor een silhouet foto of denk aan een lange weg met aan weerszijden bomen. Ook weer legio ideeën en verhalen, maar dat wordt in een volgende blog beschreven.

Hieronder heb ik een aantal voorbeelden dit in mijn daglicht studio in Koog aan de Zaan zijn gemaakt, geplaatst. Deze onderstaande foto’s heb ik uit mijn eigen archief met fotoseries gehaald.

Contact

Ben je enthousiast geworden en wil je ook graag zo’n bijzondere fotoshoot. Neem contact op en boek je eigen fotoshoot.

Samen voor het raam

silhouet zwanger fotoshoot

Hoed & Bellen Blaas

silhouet zwanger fotoshoot
Tegenlicht
silhouet zwanger fotoshoot deuren

silhouet zwanger fotoshoot deuren
silhouet zwanger fotoshoot tegenlicht

Hartje

silhouet zwanger fotoshoot hartje

Kus

silhouet zwanger fotoshoot kus

Raam

silhouet zwanger fotoshoot raam

Samen

silhouet zwanger fotoshoot samen