8 tips silhouet Zwanger fotoshoot

Inspiratie Zwangerschapsfotografie

Zwangerschapsfotografie Creatieve ideeën

Bij zwangerschapsfotografie is het soms best lastig om met creatieve ideeën te blijven komen. Een onderwerp (zwangerschapsfotografie) dat zo vaak digitaal wordt vastgelegd. Je wilt natuurlijk geen cliché beelden maar wil je et toch net even anders hebben. Een foto moet zich onderscheiden en mag gezien worden. Momenteel is silhouet fotografie bij zwangerschapsfotografie een grote vraag.  Hoe vaak hoor ik niet bij de kennismaking bij een zwangerschapsfotoshoot. Zou je van mij ook een silhouet-foto willen maken ? Vervolgens wordt er een afbeelding als voorbeeld getoond, die gevonden is op  Pinterest of bij een collega fotograaf.

Het spelen met licht vind ik erg leuk om te doen en het tegenlicht wat je gebruikt, geeft ook een speciaal effect aan een foto. Bij een foto met tegenlicht zie je de vormen zoals een bolle buik of een kus tussen een aanstaande papa en mama heel goed. Deze vormen worden door het gebruik van tegenlicht, benadrukt. Om de foto nog meer te versterken, kan je tijdens de fotoshoot ook allerlei bijzondere accessoires gebruiken. In dit blog heb ik alleen over silhouet fotografie in de studio.

Accessiores Silhouet Fotoshoot ?

Wat gebruik je dan voor accessoires om zo’n bijzondere tegenlicht foto in de studio te maken? Er zijn heel veel mogelijkheden, denk aan bellenblaas, hoeden, handen die hartjes vormen, aanstaande ouders samen, een mooi groot raam met witte voile of kant ervoor of openslaande deuren. Voor een silhouet fotoshoot op een buiten locatie kan je juist andere accessoires gebruiken. Het licht is buiten anders dan in een studio en je gebruikt ook andere accessoires bij zo’n fotoshoot. Accessoires die meer gericht zijn op buitenfotografie. Bij een buiten fotoshoot is spelen met het licht in het in het gouden uurtje juist weer heel bijzonder. De ondergaande warme roodkleurige zon is prachtig voor een silhouet foto of denk aan een lange weg met aan weerszijden bomen. Ook weer legio ideeën en verhalen, maar dat wordt in een volgende blog beschreven.

Hieronder heb ik een aantal voorbeelden dit in mijn daglicht studio in Koog aan de Zaan zijn gemaakt, geplaatst. Deze onderstaande foto’s heb ik uit mijn eigen foto-archief gehaald.

Contact

Ben je enthousiast geworden en wil je ook graag zo’n bijzondere fotosessie zwangerschapsfotografie.
Neem contact op en boek je eigen fotosessie (zwangerschapsfotografie).

Samen voor het raam

zwangerschapsfotografie
zwanger fotoshoot
silhouet zwanger fotoshoot

Hoed & Bellen Blaas

zwangerschapsfotografie
Tegenlicht
silhouet zwanger fotoshoot deuren

silhouet zwanger fotoshoot deuren
zwangerschapsshoot

Hartje

silhouet zwanger fotoshoot hartje

Kus

silhouet zwanger fotoshoot kus

Raam

zwangerschapsfotografie

Samen

silhouet zwanger fotoshoot samen

Comments are closed.