Zwangerschapsshoot

Silhouet Foto Zwanger | 8 x Inspiratie voor mooie silhouet zwangerschapsfoto’s

Bij zwangerschapsfotografie is het soms best lastig om met creatieve ideeën te blijven komen. Het onderwerp wordt immers zo vaak digitaal vastgelegd! Maar je wilt natuurlijk geen cliché beelden schieten en het het liefst toch net even anders hebben dan anderen. Een foto moet zich onderscheiden en mag gezien worden. Helemaal als het foto’s zijn van zo’n uniek moment in je leven! Gelukkig zijn er hier aan creatieve ideeën geen gebrek en een voorbeeld van wat op dit moment populair is, zijn silhouet foto’s. Dit zijn beelden waardoor je, dankzij mooi gebruik te maken van tegenlicht, extra goed ziet hoe mooi je zwangere buik is! Onwijs prachtig en het is ook echt een aanrader om voor deze fotografiestijl te kiezen als je een zwangerschapsshoot gaat doen.

Wil jij ook een silhouet foto?

Momenteel wordt silhouet fotografie bij zwangerschapsfotografie veel gevraagd. Hoe vaak hoor ik niet bij de kennismaking bij een zwangerschapsfotoshoot: Zou je van mij ook een silhouet-foto willen maken? Vervolgens wordt er een afbeelding als voorbeeld getoond, die bijvoorbeeld gevonden is op Pinterest of bij een collega fotograaf. En ik snap het helemaal! Zo’n silhouet foto is zó mooi. Het is dé manier om je prachtige buik uit te laten komen. Het spelen met licht vind ik zelf ook erg leuk om te doen en het tegenlicht wat je gebruikt, geeft ook een speciaal effect aan een foto. Bij een foto met tegenlicht zie je de vormen zoals een bolle buik of een kus tussen een aanstaande papa en mama heel goed. Deze vormen worden door het gebruik van tegenlicht, benadrukt. Om de foto nog meer te versterken, kan je tijdens de fotoshoot ook allerlei bijzondere accessoires gebruiken. Benieuwd wat voor verschillende silhouet zwangerschapsfotografie er allemaal is? In dit blog deel ik alles over silhouet fotografie in een studio en buiten!

Zo maak je de mooiste silhouet foto’s als je zwanger bent

Wat gebruik je dan voor accessoires om zo’n bijzondere tegenlicht foto in de studio te maken? Er zijn heel veel mogelijkheden, denk aan bellenblaas, hoeden, handen die hartjes vormen, aanstaande ouders samen, een mooi groot raam met witte voile of kant ervoor of openslaande deuren. Voor een silhouet fotoshoot op een buiten locatie kan je juist andere accessoires gebruiken. Het licht is buiten anders dan in een studio en je gebruikt ook andere accessoires bij zo’n fotoshoot. Accessoires die meer gericht zijn op buitenfotografie. Bij een buiten fotoshoot is spelen met het licht in het in het gouden uurtje juist weer heel bijzonder. De ondergaande warme roodkleurige zon is prachtig voor een silhouet foto of denk aan een lange weg met aan weerszijden bomen. Ook weer legio ideeën en verhalen, maar dat wordt in een volgende blog beschreven. Hieronder heb ik een aantal voorbeelden van silhouet foto’s die in een daglicht studio in Koog aan de Zaan zijn gemaakt. Deze onderstaande foto’s heb ik uit ons eigen foto-archief gehaald.

Zwangerschapsfotografie Niek & Sonia
Zwangerschapsshoot Breukelen
Zwangerschapsfotografie Jelmer & Lieke
Zwangerschapsfotografie Ruud, Vivian & Roy
Zwangerschapsfotografie Jelmer & Lieke
Zwangerschapsfotografie Niek & Sonia
Zwangerschapsfotografie Dennis en Jessica
silhouet-zwanger-fotoshoot-samen

Een silhouet fotoshoot boeken als je zwanger bent?

Ben je enthousiast geworden en wil je ook graag zo’n bijzondere fotosessie zwangerschapsfotografie waarbij silhouet foto’s worden geschoten? Neem contact op en boek je eigen fotosessie bij Kleurrijk Ontwerp!

Neem contact op

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam