Tips voor een familieshoot met bijzondere en vrolijke foto’s

Voor mij is fotograferen een grote passie. Omdat ik als professioneel fotografe werk, maak ik bijna dagelijks foto’s. Vandaar deze tips voor een familieshoot en hoe je bijzondere en vrolijke foto’s kan maken. Het liefst maak ik foto’s van mensen maar privematig kan je mij ook vaak vinden in de natuur. Mensen en met name kinderen fotograferen gaat mij goed af. Daarom vind ik een familieshoot zo leuk om te doen. Mooie en leuke herinneringen maken waar het plezier vanaf straalt. Maar hoe maak je nu die mooie foto’s van je gezin of familie? Hoe zorg je dat je kind(eren) dan ook nog een beetje leuk en lachend op de foto staan?

Familieshoot

Social Media staat vol met geweldige foto’s van lachende kinderen. Dan denk je vast, hoe doet de fotograaf dat? Is dat kind niet lastig en koppig, zoals peuters vooral kunnen zijn. Natuurlijk wel! Foto’s zijn momentopnames en mensen laten alleen zien wat ze je willen laten zien. De foto’s die niet stralend en leuk zijn krijg je echt niet te zien.

Of je nou een familie fotoshoot laat doen door een fotograaf of zelf met je camera aan de slag gaat, met de volgende tips gaat het jou ook (beter) lukken.

Ontspan & geniet

Het allerbelangrijkste voor de fotoshoot is dat je ontspannen bent. En geniet ervan. Maak plezier dat je samen op de foto te gaat. Probeer niet te poseren, ook niet doen alsof, laat het moment gewoon echt en ongedwongen zijn. Kinderen mogen spelen, laat ze rennen. Maak er een wedstrijdje van, tel tot drie en wie het eerste bij de fotograaf is. Deze kan je nog een keer overlaten doen. Je zult zien dat iedereen er plezier in heeft. Of met het hele gezin of zelfs de hele familie op een rij en tellen tot drie en bij drie springt iedereen om hoog, zo hoog als je kan en de armen in de lucht. Ook deze pose kan je nog een keer overdoen. Genoeg reden voor heel veel plezier en heel veel lachende gezichten. Je kan ook gaan wandelen, hand in hand. Of de kleine kinderen op de rug bij papa en mama. Het beste is om de kinderen zichzelf te laten zijn.  Samen plezier maken en ondertussen worden de foto’s gemaakt. Foto’s die vrolijk en echt zijn.

Boek je eigen fotoshoot

Wil je een familieshoot boeken? Neem dan contact via onderstaand invulformulier.

Social Media

Kijk ook eens op mijn facebook &instagram pagina, daar plaats ik bijna wekelijks nieuwe foto’s van fotoshoots.

Tips voor een familieshoot met bijzondere en vrolijke foto'stips voor een familieshootvrolijke familieshootfamilieshoot strandshoot hargen strandshoot hargen strandshoot hargen strandshoot hargen strandshoot hargen strandshoot hargen

Comments are closed.