Wat is het beste moment om een Zwangerschapsfotoshoot te boeken?

Gefeliciteerd !! Je bent zwanger ! Wat een spannende periode voor je. Alles veranderd, je lichaam, je leven, er komt een kleine bij.

Wanneer boek je nu een zwangerschapshoot?

Wat is het juiste moment ? Dat is voor iedereen anders. De een wil alles zo snel mogelijk geregeld hebben en boekt zowel de zwangerschapshoot als de newborn fotoshoot al in de eerste maanden van de zwangerschap.

De ander wacht tot ze 30 weken is of soms nog later. Alles is mogelijk.

Wanneer is de beste tijd voor foto’s van je bolle buik?

Dat hangt allemaal af van de grote van je bolle buik en hoe je je voelt. Voel je je prima en heb je al een aardig buikje. Dat is dan het perfecte moment voor een zwangerschapsfotoshoot.

Sommige zwangere dames hebben nog een klein bescheiden buikje terwijl andere dames al vroeg in de zwangerschap een aardige bolle buik hebben. Dat is nou eenmaal voor iedereen verschillend. En dat maakt zwangere dames met een klein buikje soms een beetje onzeker.

Het gebeurt wel eens dat ik de dag voor de fotoshoot wordt opgebeld of gemaild. Er wordt getwijfeld aan de grote van de buik en of het mogelijk is om de fotoshoot nog een weekje of soms twee weekjes te kunnen opschuiven. Meestal vraag ik dan of er een foto gemaakt kan worden met de telefoon, of ze die aan mij willen appen, dan kan ik even mee kijken. En 9 van de 10 keer zeg ik dan, kom maar gewoon op de afgesproken datum voor de fotoshoot. Het valt reuze mee met je buik, het is een prachtige zwangere bolle buik. Een top buik voor een mooie zwangerschapsshoot.

Met hoeveel weken maken we de zwangerschapsshoot?

Gemiddeld is dat tussen de 30 en 35 weken. Maar ben je in verwachting van een tweeling, dan zeg ik we maken de fotoshoot tussen de 27 en 30 weken. Is het eerste kindje of je tweede ? Ook daar zit verschil in. Bij sommige zwangere dames is rond de 37 weken het mooiste moment voor de fotoshoot en bij de ander 31 weken. We overleggen dit samen bij het boeken van de zwangerschap fotoshoot.

Studio of Buiten Locatie?

Jouw zwangerschapsshoot kunnen we in mijn studio in Amsterdam maken of op een buiten locatie. In mijn studio heb ik diverse mooie jurken en doeken, die tijdens de fotoshoot gewisseld kunnen worden.

Wil je liever bij je eigen thuis, dat is mogelijk. Op verzoek neem ik allerlei speciale zwangerschapsjurken en accessoires mee. De zwangerschapsshoot is ook mogelijk op het strand, duinen of bos. Het mooiste is dan vroeg in de ochtend of tijdens het gouden uurtje, net even voordat de zon onder zal gaan. Het licht is zacht en warm, dit geeft een hele mooie sfeer op de foto’s.

Zwangerschapsfotoshoot Noord-Holland

Ben je op zoek naar een zwangerschapsfotograaf voor zwangerschapsfotoshoot met belly power bij mij in de studio of op een buiten locatie, neem dan contact op.

 

 

Fotograaf Amsterdam

Ontmoet jouw Fotograaf

Hi! Mijn naam is Michel, de fotograaf achter kleurRIJKontwerp. Sinds een tijd ben ik gespecialiseerd in Zwangerschapsfotoshoots, Newborn fotoshoots, Familie fotoshoots en Baby fotoshoots. Wil je binnenkort zo’n shoot boeken? Om een bijzonder moment van jou en je gezin samen te leggen? Spannend en onwijs leuk! Wie weet gaan wij samen binnenkort wel een dag fotograferen!