Zwanger Fotoshoot Partner | 10 Tips leukste zwangerschapsfotografie samen

Zwanger Fotoshoot Partner

10 Tips leukste zwangerschapsfotografie samen

Gefeliciteerd je bent zwanger ! Wat een mooie periode zit je in. Alles veranderd nu voor je. En ben je waarschijnlijk op zoek naar een fotograaf voor mooie zwangerschapsfotografie ? Je zit dan helemaal goed, dit blog heet niet voor niets zwanger fotoshoot partner. Mijn specialisatie als vakfotografe is o.a. zwangerschapsfotografie. Heb je al leuke ideeën voor de zwangerschapsfotoshoot ? Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk. Zo kan je ook aan de fotograaf laten zien, wat jij nu echt mooi vind.

Samen met je partner een zwangerschapsfotoshoot

En wat is nu toch zo leuk aan om samen met je partner op de foto te gaan ? Mijn ervaring is dat een zwangerschapsfotoshoot niet de grootste wens van de man is. De meeste mannen moeten zich er even overheen zetten. Ze willen het liever niet, maar voor hun zwangere partner gaan de meeste partners overstag. Voor vrouwen ligt het heel anders. Een zwangerschapsfotoshoot hoort erbij, bij het gevoel zwanger te zijn, de romantiek van de liefde. En natuurlijk ook omdat het erg leuk is als je dit samen doet. Je bent tenslotte samen zwanger. Jullie baby is op komst. Dat is het en niet anders. Je maakt met de zwangerschapsshoot en de foto’s die daar bij horen, samen een herinnering voor later. Heel belangrijk. Want later gaat die kleine baby die nu nog in de buik zit, jullie de vraag stellen. De vraag van, hoe was dat nu vroeger en hoe zag jullie er dan uit papa en mama ! Wat goed dat jullie dan toch samen deze fotoshoot hebben laten maken. Gelukkig kan ik goed, veel en leuk babbelen, dus die drempel voor de man is al gauw genomen. Voordat we aan de fotoshoot beginnen, gaan we eerst een kopje thee of koffie drinken, kennismaken, jullie wensen doorspreken en het ijs is gebroken. Nu heb ik een aantal leuke voorbeelden bij elkaar gezocht. Echte Zwangerschap fotoshoot Partner foto’s. Allemaal foto’s uit de afgelopen periode zwangerschapsfotografie. Deze foto’s zijn gemaakt op diverse binnen en buiten locaties. Ik beschrijf wat je kan gebruiken bij een fotoshoot en welke poses kun je samen maken ? Ik beschrijf in dit blog mijn 10 tips maar er zijn natuurlijk nog legio ideeën en poses. Kijk ook eens op Pinterest.

Babyschoentjes

Deze twee mensen samen gekleed in zwart en met een donkere achtergrond komen de babyschoentjes wel erg goed tot hun recht. Het is een prachtige compositie geworden. 

Kus op de Buik

Soms is het afgezaagd, maar vaker gewoon mooi en lief. Kijk nu toch, een hoed, een raam, twee mensen en lieve kus. Meer heb je niet nodig. XOXO 

Witte blouse

Als je allebei een witte blouse aantrekt ? Voor een grijs/zwarte achtergrond. Samen veel lol maakt en ook nog moet lachen om de grapjes van de fotografe. Dan is dit het resultaat. 😉 

In je nette pak

Bij het boeken van de zwangerschapsfotoshoot geef ik ook altijd kledingtips. Zo heb ik een heel blog geschreven over wat je kan aantrekken / meenemen naar een zwangerschapsfotoshoot. Zo staat in mijn lijstje ook altijd een net pak en jurk. Iets chic / net even anders dan dagelijkse kost. Deze mensen hebben daar gelijk hun eigen leuke draai aangegeven. Kijk naar blote voeten, staat wel heel cool ! De 1e foto in pak / jurk en een witte achtergrond. Heel relaxed ! De 2e foto is gemaakt in een van de ruimtes in de Honigfabriek, ook wel; de Puddingzaal. In deze ruimte is heel veel graffiti op de muren, waaronder deze tijger. Als het zo voorkomt vind ik het erg leuk om de tijger bij een shoot te gebruiken. 

Bloot

Samen op de foto en samen met het bovenlichaam ontkleed. Of te wel bloot, dat mag ook. Deze type foto maak ik altijd als laatste van de fotoshoot. Ik begin altijd met kleding en dan langzaam gaat er meer kleding uit. Als je dat natuurlijk wil 😉 Wees niet bang, wil je niet bloot / gedeeltelijk bloot, dan hoeft dat natuurlijk niet. De blikken van de mensen hieronder vind ik prachtig en heel liefdevol. Even verdwijnen in een kleine bubbel van samen zijn, net alsof ik er niet bij ben. Ik zeg dat altijd tijdens de shoot. Probeer mij te vergeten. Ik maak echt wel foto’s. Je hoeft niet de hele tijd mij aan te kijken. Ruik aan elkaar en voel elkaars warmte. Probeer een gevoel bij je zelf te pakken, even verdwijnen in eigen bubbel. Hieronder is dat heel goed gelukt. Ik hoef er verder niets aan toe te voegen. 

Zwarte achtergrond

Een zwarte of antraciet kleurige achtergrond is bij een zwangerschapsfotoshoot een echte must. Daarnaast gebruik ik natuurlijk ook andere kleuren en ook ramen, deuren en mooie houten achtergronden. Daar schrijf ik over in een volgend blog. Een zwarte achtergrond bij een fotoshoot kan een foto heel bijzonder maken. Door het gebruik van licht wordt het iets wat mysterieus. Ik hou van eenvoud en rust. Een foto hoeft niet eens in zwart-wit te zijn, dat mag ook in kleur. Soms is zelfs een foto in kleur nog veel mooier en contrastrijker. In dit verhaal heb ik alleen voor zwart-wit met zwarte achtergrond gekozen. Deze onderstaande foto is een van mijn favorieten. 

Spierballen en kus

Erg leuk om te maken is deze foto. Samen met de mensen oefenen we de pose. Net zolang tot de man goed op de armen staat, de rug recht is. Zo gek als je met een kromme rug een kus geeft. Ik zeg ook altijd, geef maar een nep kus. Anders verdwijnen de lippen. Thuis mag je weer echt kussen 😉 

Spijkerblouse

Een spijkerblouse, soms van jezelf maar ook vaak van de partner. Die is net even groter. Met lingerie er onder of soms bloot. Geeft een grappige look. Soms vragen ze ook, wil je dan het blauw van de blouse eruit poetsen. Dat doe ik dan ook 😉 

Naam op buik

Vaak maken we foto’s waar de naam van het kindje op komt te staan. Soms is het een krijtbord met de naam, meestal mag een broertje of zusje dat vasthouden. Een treintje met de naam, een ketting of een lint met de naam. Gaan we deze foto’s maken, dan ben ik ook de eerste die de naam van het kindje gaat horen. Of ik het niet door wil vertellen. Dat doe ik ook niet, beroepsgeheim ! Ik wacht altijd netjes tot ik hoor dat het kindje is geboren. Hieronder schrijft de aanstaande papa de naam op de buik. Liam Jax is ondertussen al weer anderhalf en een echte dreumes. Ook deze lieve baby heb ik in de eerste week na de geboorte op de foto mogen zetten. 

Handen

Een foto samen met de handen de buik mag bij een zwangerschapsfotoshoot niet ontbreken. Zo mooi om ook sieraden te dragen zoals ringen en armbanden. Natuurlijk zowel voor de man als voor de vrouw. In mijn kledingtips heb ik ook beschreven dat het als voorbereiding op de fotoshoot, belangrijk is om je handen even te verzorgen. Nagels geknipt en schoon, geen zwarte randjes onder de nagels. Zoek je mooiste sieraden uit. Liever geen horloge om doen, want dat trekt bij zwangerschapsfotografie de verkeerde aandacht. Het gaat om de buik en de handen die het dragen, vasthouden en beschermen. 

Wil je na het lezen van deze blog, graag contact?

Ben je geïnteresseerd in een zwangerschapsfotoshoot, dan kun je altijd contact met mij opnemen via het contactformulier. Marijke Trienekens is als vakfotografe gespecialiseerd in het fotograferen van zwangerschap, newborn, kinderen en familie fotoshoots Neem contact op voor het reserveren van jouw fotoshoot! Kijk ook eens op mijn facebookpagina. Ook ben ik te vinden op Instagram.