10 Tips: Zwangerschapsshoot met Partner

Gefeliciteerd je bent zwanger! Wat een mooie periode zit je in. Alles veranderd nu voor je. En ben je waarschijnlijk op zoek naar een fotograaf voor mooie zwangerschapsfotografie. Je zit dan helemaal goed, in deze blog geef ik je graag tips en inspiratie voor een zwangerschapsshoot met partner. Mijn specialisatie als vakfotografe is o.a. zwangerschapsfotografie. Heb je zelf al leuke ideeën voor de zwangerschapsshoot met partner deel ze dan vooral met me dan gaan we mooie foto’s maken. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk. Zo kan je ook aan de fotograaf laten zien wat jij nu echt mooi vind!

Werkwijze zwangerschapsshoot met partner

Voordat we aan de fotoshoot beginnen leren we elkaar eerst een beetje kennen we bespreken jullie wensen en wanneer we shooten in de studio starten we met een kopje koffie of thee. Misschien hebben jullie een moodboard gemaakt op Pinterest of hebben jullie meerdere setjes kleding meegenomen. Samen maken we een plan en beginnen we met de fotoshoot. Tijdens de fotoshoot wisselen we van foto’s met je partner en foto’s alleen van jou. Wil je meer informatie over de werkwijze, pakketten en mijn portfolio bekijk dan de volgende link: zwangerschapsfotografie. Deze foto’s zijn gemaakt op diverse binnen en buiten locaties door heel het land. Benieuwd naar welke tips ik voor je heb om de meest geslaagde zwangerschapsshoot met je partner te doen lees dan verder.

10 Tips: Zwangerschapsfoto's samen met je partner

1. Zwangerschapsshoot in de natuur met je partner

Buiten foto’s maken in de natuur geeft een romantische sfeer. Ook zijn er genoeg mooi locaties in Nederland om te fotograferen zoals op de veluwe, de posbank, het bos, de heide, de zandvlaktes of de duinen. Kies ervoor om samen met je partner foto’s te maken buiten tijdens de zwangerschapsshoot en je krijgt romantische documentaire foto’s 

Zwangerschapsshoot goldenhour

2. Detailshots van je zwangere buik met je partner

Vertel een verhaal doormiddel van detailfoto’s, laat naast de standaard foto’s met elkaar ook detailshots maken van hoe jullie elkaar vasthouden met je zwangere buik. Soms is het extra mooi om simplicity toe te passen in de foto’s en juist die kleine momenten vast te leggen. Ook zijn dit soort foto’s erg mooi om in een fotoalbum af te laten drukken voor de diversiteit in foto’s

Babyshower cadeau

3. Zwangerschapsshoot met partner in pak!

Bij het boeken van de zwangerschapsfotoshoot geef ik ook altijd kledingtips. Zo heb ik een heel blog geschreven over wat je kan aantrekken / meenemen naar een zwangerschapsfotoshoot. Zo staat in mijn lijstje ook altijd een net pak en jurk. Iets chic / net even anders dan dagelijkse kost. Deze mensen hebben daar gelijk hun eigen leuke draai aangegeven. Kijk naar blote voeten, staat wel heel cool ! De 1e foto in pak / jurk en een witte achtergrond. Heel relaxed ! De 2e foto is gemaakt in een van de ruimtes in de Honigfabriek, ook wel; de Puddingzaal. In deze ruimte is heel veel graffiti op de muren, waaronder deze tijger. Als het zo voorkomt vind ik het erg leuk om de tijger bij een shoot te gebruiken.

Zwanger fotoshoot samen

4. Samen zonder kleding tijdens de zwangerschapsshoot

Artistiek, sensueel en liefdevol zijn zwangerschapsfoto’s met je partner zonder kleding. Zo kun je ervoor kiezen om helemaal zonder kleding op de foto te gaan of bijvoorbeeld alleen met een broek aan zodat je lijf helemaal mooi uit komt. Wanneer we gaan shooten en je deze foto’s graag wil laten maken beginnen we altijd met kleding aan en langzaam gedurende de fotoshoot gaat er steeds een laagje kleding uit. Op deze manier werken we heel geleidelijk toe naar de foto’s zonder kleding en heb jij tijdens de shoot de tijd om te wennen aan hoe het is om voor de camera te staan. De blikken van de mensen hieronder vind ik prachtig en heel liefdevol. Even verdwijnen in een kleine bubbel van samen zijn, net alsof ik er niet bij ben. Ik zeg dat altijd tijdens de shoot probeer mij te vergeten en wees maar in het moment. Ruik aan elkaar en voel elkaars liefdevolle warmte en wees in het moment. Probeer een gevoel bij je zelf te pakken, even te verdwijnen in jullie eigen bubbel. Mocht je het toch te spannend vinden dan kunnen we altijd van plan veranderen. Of mocht je tijdens de shoot toch besluiten om foto’s zonder kleding te willen maken dan is dat ook altijd mogelijk!

Zwangerschapsshoot met partner

5. Datenight en qualitytime voor het beste resultaat

Het allerbelangrijkste ingredient voor een succesvolle zwangerschapsshoot met partner is de juiste voorbereiding. Zorg ervoor dat jullie lekker ontspannen zijn de dag voor de fotoshoot. Ga met je partner naar de sauna, boek een massage, ga samen uit eten of naar de bioscoop. Even samen wat qualitytime buiten de deur zorgt voor een fijne sfeer en dat jullie echt ontspannen zijn. Mocht je het spannend vinden om te shooten kun je vooraf ook altijd een belafspraak met mij inplannen. Dan nemen we samen alvast even door wat voor foto’s jullie willen maken, heb je mijn stem even gehoord en is wellicht de eerste spanning vast van de fotoshoot af.

Zwangerschapsshoot met partner

6. Zwangerschapshoot met partner tijdens het goldenhour

Niks is romantischer dan de ondergaande zon en laat dit nou het perfecte moment zijn om samen met je partner een zwangerschapsshoot te doen! Het goldenhour is een specifiek moment op de dag waarbij de zon onder gaat en er een prachtige oranje lucht ontstaat. Het licht geeft een romantische oranje gloed en dit moment is perfect om mooie foto’s te maken.

Vanaf hoeveel weken zwangerschapsshoot

7. Zwangerschapsshoot: Duik in de kledingkast van je partner

Een oversized witte blouse, spijkerjack of leren jasje. Waarschijnlijk heeft partner het allemaal in de kast liggen en dit staat onwijs tof in combinatie met jou favoriete lingeriesetje! Daarbij is het ook extra leuk om even te kijken of jullie je outfits kunnen matchen tijdens de zwangerschapsshoot met partner. 

Vanaf hoeveel weken zwangerschapsshoot

8. It's in the details: Verzorging & Make up & lingerie

Wil je tot in de puntjes voorbereid zijn op de shoot dan zijn de onderstaande tips voor en ultiem eindresultaat. Mocht jij of je partner in bepaalde tijden van het jaar last hebben van droge lippen dan is het aan te raden om voordat de shoot begint je lippen te hydrateren met een natuurlijke lippenbalsem. In de nabewerking is het zeker mogelijk om droge lippen te herstellen maar het is het mooiste wanneer de lippen al gehydrateerd zijn van zichzelf! Verder raad ik altijd aan om je make-up gewoon te doen zoals je die in het dagelijks leven ook doet, mocht je wel. voor een speciale look willen gaan, test de make-up dan een aantal dagen van te voren even uit. Zo kun je checken hoe je je voelt met een nieuwe look. Een foto samen met de handen op je zwangere buik mag bij een zwangerschapsshoot met partner niet ontbreken. Ter voorbereiding op de fotoshoot is het belangrijk om even je handen te verzorgen. Zo heb je op de foto mooie nagels zonder zwarte randjes. Verder adviseer ik eigenlijk altijd om jezelf te verwennen met een mooie nieuwe lingerieset als je op de foto wil in lingerie. Mocht je al een mooie BH hebben check dan altijd even goed of de kleur van de bijpassende string nog goed overeenkomt met de BH, het mooiste is als beide kleuren overeenkomen met elkaar!

Zwanger fotoshoot samen

9. Zwangerschapsshoot met partner bij jullie thuis

Of je nou een prachtig huis hebt met oude details of een nieuwere woning ik kan eigenlijk altijd een mooie plek bij jullie thuis vinden om foto’s te maken. Misschien heb je zelf al een plek in huis in gedachten waar je graag foto’s wil maken of sta je open voor creatieve invulling. Samen komen we er uit! Vooraf vraag ik altijd om foto’s van de woning om alvast wat inspiratie op te doen, zo maken we samen de mooiste zwangerschapfoto’s met je partner! Mocht je twijfelen over het licht in je woning dan kun je altijd contact met me opnemen en overleggen over de mogelijkheden!

Zwanger fotoshoot samen

10. in de studio tijdens een zwangerschapsshoot met partner

Of je nou een prachtig huis hebt met oude details of een nieuwere woning ik kan eigenlijk altijd een mooie plek bij jullie thuis vinden om foto’s te maken. Misschien heb je zelf al een plek in huis in gedachten waar je graag foto’s wil maken of sta je open voor creatieve invulling. Samen komen we er uit! Vooraf vraag ik altijd om foto’s van de woning om alvast wat inspiratie op te doen, zo maken we samen de mooiste zwangerschapfoto’s met je partner! 

Zwanger fotoshoot samen

Wil je na het lezen van deze blog, graag contact?

Ben je geïnteresseerd in een zwangerschapsfotoshoot, dan kun je altijd contact met mij opnemen via het contactformulier. Michel de Ram is als vakfotografe gespecialiseerd in het fotograferen van zwangerschap, newborn, kinderen en familie fotoshoots. Neem contact op voor het reserveren van jouw fotoshoot! Kijk ook eens op mijn Instagram voor mijn laatste fotoshoots.

Fotograaf Amsterdam

Ontmoet jouw Fotograaf

Hi! Mijn naam is Michel, de fotograaf achter kleurRIJKontwerp. Sinds een tijd ben ik gespecialiseerd in Zwangerschapsfotoshoots, Newborn fotoshoots, Familie fotoshoots en Baby fotoshoots. Wil je binnenkort zo’n shoot boeken? Om een bijzonder moment van jou en je gezin samen te leggen? Spannend en onwijs leuk! Wie weet gaan wij samen binnenkort wel een dag fotograferen!

contact

A short introduction to the workshop instructors and why their background should inspire potential student’s confidence.