Zwangerschapsshoot

Zwangere Fotoshoot: Inspiratie voor jouw zwangerschapsshoot

Zwangere fotoshoot

Gefeliciteerd, je bent zwanger! tijd voor een zwangere fotoshoot!

Je staat in een super mooi en bijzonder moment in je leven, je bent zwanger! Zo groeit er een klein wonder in je buik en om deze tijd niet te vergeten, is dit een prachtig moment voor een zwangere fotoshoot. Als je kleine kindje er eenmaal is, is het fijn om de foto’s te hebben voor in een fotoalbum gecombineerd met een newbornshoot. Een zwangere fotoshoot is een mooie herinnering voor deze bijzondere tijd. Een zwangere fotoshoot is ook een fijne manier om herinneringen te creëren die je later met je kind kunt delen. Zo kun je de foto’s later laten zien als je kindje groter is ”Kijk! toen zat jij nog in mama’s buik!”.  Graag deel ik meer informatie over hoe een zwangere fotoshoot verloopt bij Kleurrijk Ontwerp. Al benieuwd naar ons portfolio? Check dan deze pagina.

Zwangere fotoshoot buiten in de natuur

Op de bloeiende heide, in de knusse duinen of op de romantische zandvlaktes van de veluwe! Bij Kleurrijk Ontwerp fotograferen we graag in de natuur omdat dit zoveel sfeer in de foto’s brengt. Door heel Nederland ken ik een hoop mooie plekken met ieder zijn eigen natuur, mocht je zelf een mooie plek kennen om te fotgraferen dan is dat ook mogelijk. Zo fotografeer ik regelmatig op mooie plekken zoals het Rozendaalse Zand in de oost Veluwezoom, de Heuvense Bergen, de Posbank, de Groote Emmer, Amelisweerd en de Kennemerduinen!

Vanaf hoeveel weken zwangerschapsshoot
Zwangere fotoshoot

Welke week is het beste voor een zwangere fotoshoot

Welke week is het meest geschikt voor een zwangere fotoshoot is een vraag die ik regelmatig krijg! Onwijs begrijpelijk want iedere week is zwangere buik weer anders. Iedere zwagerschap is ook weer uniek en daarom is het voor iedereen weer anders wanneer het beste moment is om foto’s te maken. De een vindt het mooi om vroeger in de zwangerschap de fotoshoot te doen met een klein buikje en de ander vindt het weer mooier om juist foto’s te maken wat verder in de zwangerschap. Wat het meest gangbare is bij een zwangere fotoshoot is tussen de 3o en de 35 weken. Je buik is dan mooi rond en je voelt je dan nog lichamelijk fit genoeg.

Welke kleding trek je aan bij een zwangere fotoshoot?

In lingerie, een mooie zwangerschapsjurk of juist in je favoriete wollen trui! Tijdens een zwangere fotoshoot zijn er veel verschillende kledingkeuzes die je kunt maken. Eigenlijk adviseer ik altijd om rustige kleuren te dragen en kleding van natuurlijke materialen zo creeer je rust in de foto en gaat de aandacht naar je mooie zwangere buik. Wat ook tof is om te doen is om je kledingkeuze af laten hangen van de locatie waar je gaat shooten. Een linnen jurk in lichte aardetinten past mooi op de zandvlakte, duinen of in het bos, fotografeer je op de bloeiende heide? Dan is pastel erg tof! Je kan er ook voor kiezen om in lingerie te shooten in een daglichtstudio of in de natuur. Op deze manier kun je met zacht daglicht mooi de rondingen van je buik fotograferen. Verder adviseer ik altijd om 3 setjes kleding mee te nemen en op de locatie van de fotoshoot bekijken we dan samen wat het beste past bij de shoot. Wil je ook in lingerie shooten dan kan dat ook! Mocht je dit spannend vinden, tijdens de shoot werken we altijd geleidelijk toe naar de lingerie tijdens de zwangere fotoshoot. Dus we beginnen met kleding waar je je prettig in voelt en gedurende shoot gaat er steeds een laagje kleding uit. Mocht je samen met je partner komen naar de shoot dan is het ook altijd erg leuk om samen een kleurenpalet te kiezen! Wil je misschien een print voor aan de muur? Bedenk dan is welke kleur je mooi zou vinden voor aan de muur en pas je kleding daar op aan.

zwangere fotoshoot

Zwangere fotoshoot met partner of toch zonder?

 Mocht je er nog niet over uit zijn of je een zwangerschapsshoot met of zonder je partner wil gaan doen, Bij Kleurrijk Ontwerp is er altijd de mogelijkheid om beide te doen. Tijdens de zwangerschapsshoot bij Kleurrijk Ontwerp kunnen we de fotoshoot zo indelen dat er genoeg tijd is om foto’s van jou en je partner te maken en ook foto’s van jou alleen. Tijdens het boeken van de shoot hebben we samen contact over jouw voorkeuren en zo kunnen we voordat de shoot plaatsvindt samen kortsluiten wat jouw wensen zijn. Mocht je mooie voorbeelden vinden en een moodboard hebben gemaakt dan is het altijd goed om deze mee te nemen naar de fotoshoot.

Hoe verloopt een zwangere fotoshoot?

Tijdens de zwangerschapsshoot staan jij en misschien wel je partner centraal voor de lens. Vooraf bespreken we via de mail of telefonisch wat je voorkeuren zijn voor bij de zwangerschapsshoot. Misschien heb je al een duidelijk beeld van hoe je de zwangerschapsshoot voor je ziet of misschien sta je juist open voor suggesties tijdens de shoot. Misschien heb je al een heel moodboard samen gesteld en wil je die graag laten zien. Vooraf bespreken we welke locatie je voorkeur heeft, zo kunnen we bij jullie thuis, in de natuur of in de studio de zwangerschapsshoot plaats laten vinden. Meestal vindt de fotoshoot plaats in de ochtend of tijdens de middag maar soms wordt er ook voor gekozen om tijdens het goldenhour te fotograferen. Het goldenhour is een specifiek moment vlak voordat de zon ondergaat, tijdens dit moment is het licht erg zacht met een oranje gloed wat zorgt voor erg mooie resultaten bij de foto’s.  Wanneer je arriveert bij de fotoshootlocatie bekijken we eerst de kleding die je hebt meegenomen en kijken we waar we mee gaan starten. Meestal beginnen we met de kleding waar je je het prettigste in voelt en daarna gaan we wisselen van outfits. Heeft je voorkeur om ook in lingerie te shooten dan kan dat ook! Tijdens de fotoshoot geef ik kleine opdrachtjes en stuur ik minimaal om zo tot het authentieke resultaat te komen.

De voorbereiding op een zwangere fotoshoot?

Het allerbelangrijkste advies wat ik kan geven ter voorbereiding van een zwangere buik fotoshoot is om lekker te ontspannen! Ga de dag van te voren naar de sauna, laat je maseren, ga uit eten met je lief of ga lekker lunchen bij je favoriete koffietentje! Verder is het natuurlijk altijd erg leuk om drie mooie outfits samen te stellen. Kom je met je partner en/of je kids? Dan is het ook erg aan te raden om gezamelijk een kleurenpalet aan te houden voor de foto’s. Een zwangere fotoshoot is ook altijd een mooi moment om een mooi lingeriesetje te kopen voor jezelf. Als je al een mooi setje hebt, kijk dan even goed of de kleur van de bh en de slip nog mooi matchen! Verder is het ook handig om een moodboard samen te stellen om zo je wensen voor de fotoshoot op een visuele manier duidelijk te maken.  Mocht je vragen hebben of het fijn vinden om even te bellen van te voren dan kan dat ook! 

Wat kost een zwangere fotoshoot?

Naast de normale fotoshootpakketen hebben we ook mooie combinatie pakketen voor een zwangere fotoshoot en newbornshoot in combinatie met fotoalbum. Voor de meest actuele prijzen voor een zwangerschapsshoot kun je het beste kijken op de prijzen pagina van onze website. 

Vanaf hoeveel weken zwangerschapsshoot
Zwangere fotoshoot
Fotograaf Amsterdam

Ontmoet jouw Fotograaf

Hi! Mijn naam is Michel, de fotograaf achter kleurRIJKontwerp. Sinds een tijd ben ik gespecialiseerd in Zwangerschapsfotoshoots, Newborn fotoshoots, Familie fotoshoots en Baby fotoshoots. Wil je binnenkort zo’n shoot boeken? Om een bijzonder moment van jou en je gezin samen te leggen? Spannend en onwijs leuk! Wie weet gaan wij samen binnenkort wel een dag fotograferen!

Zwart wit of kleuren foto's bij je zwangere fotoshoot

Mocht je twijfelen over of je foto’s in kleur of in zwart wit wil laten schieten? Bij de aflevering van de foto’s sturen we bij een zwangerschapshoot altijd de foto’s in kleur en in zwart wit.  

Hoelang duurt een gemiddelde zwangere fotoshoot?

Bij Kleurrijk Ontwerp duurt een fotoshoot maximaal anderhalf uur. In deze periode hebben we ongeveer tijd om in 3 outfits te shooten. Tijdens de fotoshoot mag je ook altijd je partner, kids of huisdier meenemen, gezellig! 

Mag je zelf je foto's uitzoeken na de zwangere fotoshoot?

Na een zwangere fotoshoot is het het allerleukste als je zelf je foto’s mag uitzoeken en daarbij ook erg fijn! Via het online platform van KleurrijkOntwerp mag je zelf je favoriete foto’s uitzoeken en kun je eventueel ook extra foto’s kiezen. Wil je nog meer geinspireerd worden bekijk dan de Instagrampagina van KleurrijkOntwerp of bekijk mijn portfolio onderstaand. 

contact

Enthousiaist geworden of heb je nog vragen? Of wil je een zwangere fotoshoot boeken?
Neem dan contact op!