Babyshower cadeau

Zwangerschapsfotografie met een klein kindje |  Fotoshoot met het hele gezin

Zwangerschapsfotografie met een klein kindje

Zwangerschapsfotografie met een klein kindje erbij, is altijd net even anders dan een gewone zwangerschapsshoot. Als fotograaf moet je toch meer toeters & bellen erbij halen voor de kleine. De meeste kindjes die meekomen zijn rond de 2 jaar een onwijs leuke maar ook uitdagende leeftijd. In deze blog neem ik je mee in mijn werkwijze tijdens een zwangerschapsshoot met een klein kindje!

Zwangerschapsshoot met een kleintje: in de studio, de natuur of thuis?
Wanneer je foto’s wil laten maken tijdens een zwangerschapsshoot kan ik me voorstellen dat je voor het dillemma staat of je foto’s in de studio, in de natuur of thuis wil laten maken. Graag neem ik je mee in de werkwijze per locatie. Het allerbelangrijkste tijdens de zwangerschapsshoot is om rekening te houden met de spanningsboog van je kindje. De spanningsboog van zo’n kleintje is tijdens een fotoshoot maar kort en daarom is het belangrijk om af en toe kleine speelpauzes in te lassen tussen de foto’s door. Zeker wanneer we foto’s maken in de studio dan zijn ze het eerste half uur erg onder de indruk van de nieuwe omgeving die ze nog niet kennen. Als we foto’s maken in de studio dan starten we altijd met de gezamenlijke foto’s en dan wanneer de foto gemaakt is dan mag de kleine spelen of bijvoorbeeld een filmpje kijken. Hierna kunnen we vooral focussen op de aparte foto’s waar mama op staat. Wanneer we fotograferen in de natuur dan focussen we meer op een zwangerschapsshoot in een familie setting. We gaan buiten een mooie wandeling maken en daar fotografeer ik jullie als gezin en maak ik ook een aantal foto’s van jou alleen met de nadruk op de buik. Wanneer ik bij jullie thuis kom fotograferen dan is het voor jullie kindje bekend gebied en daar kunnen we dan ook mooie foto’s maken!

Leuke items om te gebruiken bij een fotoshoot met een klein kindje

Bij een zwangerschapsshoot waar kleintjes bij zijn is het altijd leuk om bijvoorbeeld bellenblaas mee te nemen. Wanneer we buiten gaan fotograferen is het ook leuk om bijvoorbeeld een loopfietsje mee te nemen waar jullie kleine kindje op kan zitten! Heb je zelf nog leuke atributen die je graag wil meenemen tijdens de zwangerschapsshoot met klein kindje erbij, dan kan dat!

Onderstaand kun je je laten inspireren door Zwangerschapsshoot foto’s!

Ben je in verwachting en wil je ook graag een zwangerschapsfotoshoot in de studio of op een bijzondere locatie dan kun je altijd contact met mij opnemen via het contactformulier. Of ben je misschien op zoek naar een fotograaf in de regio Arnhem, Amsterdam, Apeldoorn, Utrecht of Haarlem voor een zwangerschapsshoot, zwangerschapsreportage of baby portret of voor een familie fotoshoot? Michel de Ram is als vakfotografe gespecialiseerd in het fotograferen van zwangerschap, newborn, baby’s, familiefotografie & kinderportretten. Neem contact op voor het reserveren van jouw fotoshoot! Kijk ook eens op mijn instagram voor mijn laatste werk!

Boek je shoot!

Zwangerschapsshoot met kindje
Zwangerschapsshoot met kindje
Zwangerschapsshoot met kindje
Zwangerschapsshoot met kindje
Zwangerschapsshoot met kindje