Zwangerschapshoot Ideeën

Een zwangerschap is iets heel bijzonders. Negen maanden lang kijk je uit naar de komst van je kindje. Het klinkt misschien lang maar die tijd vliegt voorbij! Voor je het weet heb je je kleintje in je armen. Hoe leuk is het om de herinnering aan deze bijzondere periode vast te leggen met een zwangershapshoot? Van mij krijg je hieronder een vijftal zwangerschapshoot ideeën.

Denk je erover om een zwangerschapshoot te gaan doen, lees dan vooral verder, want ik geef je een paar tips voor je shoot:

1. Wanneer maak je de zwangerschapshoot?

De beste tijd voor een zwangerschapshoot is tussen week 30 en 36 van je zwangerschap. Rond deze periode heb je een mooie bolle buik. Het verschilt natuurlijk per zwangerschap wat voor jou de beste tijd is. Ben jij er eerder klaar voor, dan is dat natuurlijk helemaal prima! Zorg in ieder geval dat je de afspraak voor de zwangerschapshoot een aantal weken van te voren maakt, dan weet je zeker dat er plek is!

2. Welke locatie kies je voor een zwangerschapsfotoshoot

Er zijn allerlei mogelijkheden voor de locatie van je zwangerschapsfotoshoot. Mijn studio is gelegen in Zwaag, op De Oude Veiling 41 maar ik weet ook toffe locaties, zoals het Markermeer, het bos, strand en duinen.  Je kunt de zwangerschapsfotoshoot ook gewoon thuis in je eigen huis of tuin doen.  Zorg in dat geval dat je van te voren een paar mooie plekjes hebt bedacht waar je de zwangerschapsfotoshoot wilt doen, en zorg dat die plekjes goed zijn opgeruimd, zodat de ruimte net wat mooier oogt.

3. Welke kleding tijdens de shoot?

Zorg dat je je hebt voorbereid op de shoot. Je handen zullen tijdens de fotoshoot veel in beeld zijn, zorg dat ze er verzorgd uitzien, misschien ook mooi gelakt. Vergeet je ringen en armbanden niet. Bij het boeken van de shoot krijg je natuurlijk  ook kledingtips. Zo kan je thuis alvast voorbereiden en in je kast uitzoeken wat je eventueel voor de shoot wil meenemen. Wil je ook zonder kleding gefotografeerd worden, zorg er dan voor dat je voorafgaand aan de shoot geen strakke kleding draagt. Zo voorkom je kledingafdrukken in je huid. In mijn studio heb ik ook diverse kanten jurken en doeken, allerlei accessoires om de shoot net iets meer aan te kleden.

4. De zwangerschapshoot alleen of samen

Een zwangerschapshoot helemaal voor jou alleen en je mooie bolle buik, of wil je  je je partner of eventuele kinderen erbij betrekken? Denk daar vooraf goed over na.  Doe je de zwangerschapshoot met meer mensen, dan is het verstandig om jullie kleding qua kleur en stijl op elkaar af te stemmen.

5. Leuke accessoires tijdens de fotoshoot

Bij een zwangerschap fotoshoot kun je ook eigen accessoires gebruiken, zoals een echo foto, kleine schoentjes of sokjes. Neem de spulletjes mee naar de fotoshoot, dan kijken we samen ter plekke wat leuk is om te gebruiken.

En dan een laatste tip: ontspan, het komt helemaal goed. De fotoshoot is een fijn moment waarop het even om jou en je mooie buik draait. Tijdens de fotoshoot help ik je met de poses. Ik heb tientallen leuke ideeen om tijdens een zwangerschapsshoot te gebruiken en na zoveel jaren als fotografe ondertussen behoorlijk ervaren met het fotograferen van een zwangerschap/bolle buik, dat gaat helemaal goed komen.

De shoot duurt ongeveer anderhalf uur. We drinken bij jullie binnenkomst eerst samen wat, zodat we kunnen kennismaken en kan ik gelijk ook jou/jullie wensen goed meekrijgen.

Je kan mij ook vinden op facebook & instagram, kijk daar eens, zo kan je up to date blijven van de fotoshoots.

Zwangerschapshoot IdeeënWanneer maak je de zwangerschapshoot?Welke locatie kies je voor een zwangerschapsfotoshootWelke kleding tijdens de shoot?De zwangerschapshoot alleen of samenLeuke accessoires tijdens de fotoshootZwangerschapsshoot Ideeën

Comments are closed.