Zwangerschapsfotoshoot in de studio 

Zwangerschapsfotoshoot

Gefeliciteerd met je zwangerschap. Dit is een hele spannende tijd voor je.  Alles veranderd, je lichaam, je leven. Er is een kleine baby op komst. De zwangerschapsfotoshoot is het mooiste tussen de 30e en ongeveer 36e week van je zwangerschap.

Wanneer boek je nu een zwangerschapsfotoshoot?

Wat is het juiste moment om een fotoshoot te boeken? Tja, dat is eigenlijk voor iedereen anders. De één wil alles zo snel mogelijk geregeld hebben en boekt zowel de zwangerschapsfotoshoot als de newborn fotoshoot al in de eerste periode van de zwangerschap. De ander wacht liever tot ze 30 weken zwanger is of soms nog later.

Met hoeveel weken doen we de zwangerschapsfotoshoot?

Dat hangt allemaal af van de grote van je buik en vooral ook van hoe je je voelt. Voel je je prima en heb je al een aardig buikje? Dan is dat het perfecte moment voor een zwangerschapsfotoshoot. Wanneer je buik alleen op haar mooist is, verschilt echt per persoon en valt niet voor elke vrouw precies te zeggen. Sommige zwangeren houden voor langere tijd een klein bescheiden buikje, terwijl een ander al vroeg in de zwangerschap een aardige bolle buik heeft. Dat is nou eenmaal voor iedereen anders. En dat maakt zwangere vrouwen met een klein buikje soms onterecht een beetje onzeker. Helemaal niet nodig! Het gebeurt ook wel eens dat ik de dag voor de fotoshoot wordt opgebeld of gemaild. Omdat er wordt getwijfeld aan de grote van de buik en of het mogelijk is om de fotoshoot nog een weekje of soms twee weekjes te kunnen opschuiven? Meestal vraag ik dan of er een foto gemaakt kan worden met de telefoon en of ze die aan mij willen appen, zodat ik even mee kan kijken. En weet je, 9 van de 10 keer valt het reuze mee! Een prachtige zwangere bolle buik, precies goed voor een zwangerschapsfotoshoot.

Zwangerschapsfotoshoot in mijn fotostudio

Wanneer je kiest voor een zwangerschapsfotoshoot in mijn studio, dan is dat op De Oude Veiling in Zwaag Noord-Holland). In de studio heb ik diverse kanten jurken, voiles en doeken die tijdens de fotoshoot gebruikt mogen worden. Het is leuk als je zelf ook een of meerdere setjes kleding meeneemt.  Het is leuk om tijdens de zwangerschapsfotoshoot te wisselen met kleding en/of je eigen lingerie (of zonder kleding). Bij deze zwangerschapsfotoshoot is uiteraard ook je partner welkom. Misschien heb je al één of meerdere kinderen, dan mogen die ook onderdeel van de fotoshoot zijn. Voor een zwangerschapsfotoshoot neem ik altijd ruim de tijd, dus hierdoor kunnen we gemakkelijk verschillende houdingen, posities en accessoires uitproberen.

Zwangerschapsfotoshoot bij jou thuis of op een bijzondere locatie?

Wil je liever bij je eigen thuis een fotoshoot doen, dat is mogelijk. Op verzoek kan ik dan ook allerlei speciale zwangerschapsjurken en accessoires meenemen, maar we kunnen ook gebruik maken van jouw eigen kleding.. De zwangerschapsfotoshoot is ook mogelijk op het strand, in de duinen of het bos. Het mooiste is dan om vroeg in de ochtend of aan het eind van de dag net even voordat de zon onder zal gaan. Het licht is dan zacht en warm, wat voor een hele mooie sfeer op de foto’s zorgt. Heb je al een specifieke locatie in gedachten? Ik hoor het graag van je, maar ik denk ook graag met je mee.

Zwangerschapsfotoshoot & kleding: wat neem je mee?

Welke kleding neem je mee naar een zwangerschapsfotoshoot? Bij het boeken van de fotoshoot krijg je van mij persoonlijke kledingtips: voor jou, je partner en eventueel ook voor je kids. Daarnaast schrijf ik op deze site allerlei leuke blogverhalen over wat je kan dragen bij een zwangerschapsfotoshoot en heb ik een uitgebreid portfolio online staan waar je ook inspiratie in op kunt doen. Als je mijn site wat verder doorneemt, krijg je al een aardig goed beeld van wat zou passen. Ook heb ik eventueel jurken of mooie kanten doeken in mijn studio die we ook kunnen gebruiken tijdens jouw shoot. <a href=”https://kleurrijkontwerp.nl/blog/kleding-zwanger-fotoshoot/”>Check hier mijn 10 tips voor leuke kleding bij een zwangerschapsfotoshoot</a>.

Voorbeelden van zwangerschapsfotoshoot zien?

Inmiddels heb ik heel wat mooie en bijzondere zwangerschapsfotoshoots mogen doen en hieronder kun je een paar van mijn favoriete opdrachten terugvinden. Bekijk ze rustig en krijg een goed beeld van mijn manier van werken en fotograferen:

Wat kost een zwangerschapsfotoshoot

Bekijk de prijzen

Fotograaf Amsterdam

Ontmoet jouw Fotograaf

Hi! Mijn naam is Michel, de fotograaf achter kleurRIJKontwerp. Sinds een tijd ben ik gespecialiseerd in Zwangerschapsfotoshoots, Newborn fotoshoots, Familie fotoshoots en Baby fotoshoots. Wil je binnenkort zo’n shoot boeken? Om een bijzonder moment van jou en je gezin samen te leggen? Spannend en onwijs leuk! Wie weet gaan wij samen binnenkort wel een dag fotograferen!