Zwangerschapsfotoshoot

In de Studio  |   Bij jou Thuis   |   In de natuur

Gefeliciteerd! Je bent zwanger! Wat een spannende periode voor je. Alles veranderd, je lichaam, je leven, er komt een kleine bij. Tijd voor een zwangerschapsfotoshoot.

Wanneer boek je nou een zwangerschapsfotoshoot?

Wat is het juiste moment om een fotoshoot te boeken? Tja, dat is eigenlijk voor iedereen anders. De één wil alles zo snel mogelijk geregeld hebben en boekt zowel de zwangerschapsfotoshoot als de newborn fotoshoot al in de eerste maanden van de zwangerschap. De ander wacht liever tot ze 30 weken zwanger is of soms nog later. Alles is mogelijk bij mij, dus neem vooral contact op als je interesse hebt en kijken we samen of we een goed moment kunnen plannen om de shoot te doen.

 

Met hoeveel weken maken we de zwangerschapsfotoshoot?

Dat hangt allemaal af van de grote van je buik en vooral ook van hoe je je voelt. Voel je je prima en heb je al een aardig buikje? Dan is dat het perfecte moment voor een zwangerschapsfotoshoot. Wanneer je buik alleen op haar mooist is, verschilt echt per persoon en valt niet voor elke vrouw precies te zeggen. Sommige zwangeren houden voor langere tijd een klein bescheiden buikje, terwijl een ander al vroeg in de zwangerschap een aardige bolle buik heeft. Dat is nou eenmaal voor iedereen anders. En dat maakt zwangere vrouwen met een klein buikje soms onterecht een beetje onzeker. Helemaal niet nodig! Het gebeurt ook wel eens dat ik de dag voor de fotoshoot wordt opgebeld of gemaild. Omdat er wordt getwijfeld aan de grote van de buik en of het mogelijk is om de fotoshoot nog een weekje of soms twee weekjes te kunnen opschuiven? Meestal vraag ik dan of er een foto gemaakt kan worden met de telefoon en of ze die aan mij willen appen, zodat ik even mee kan kijken. En weet je, 9 van de 10 keer valt het reuze mee! Een prachtige zwangere bolle buik, precies goed voor een zwangerschapsfotoshoot.

Om je toch een antwoord op de vraag te geven: Gemiddeld is een zwangerschapsfotoshoot het mooiste tussen de 30 en 36 weken. Maar ben je in verwachting van een tweeling, dan zeg ik vaak dat het slim is om de fotoshoot tussen de 27 en 30 weken te doen. En ook iets om rekening mee te houden: Is het je eerste kindje of je tweede? Ook daar zit namelijk verschil in. Laat dus vooraf of in het overleggen over de shoot even weten hoe jouw situatie is en samen kunnen we dan kijk

en wat het beste is voor jou om de zwangerschapsfotoshoot te doen.

Zwangerschapsfotoshoot werkwijze

Hieronder kan je lezen over mijn zwangerschapsfotoshoot werkwijze.  Zwanger zijn is iets heel moois en heel bijzonder, er groeit een klein wonder in je buik. Je zwangere buik is iets om heel trots op te zijn en ik help je graag om dat bijzondere moment vast te leggen. Zwangerschapsfotoshoot doen we trouwens meestal in mijn fotostudio, op een bijzondere (buiten) locatie of gewoon bij jou thuis.

Zwangerschapsfotoshoot in studio (Arnhem of Breukelen)

Wanneer je kiest voor een zwangerschapsfotoshoot in de studio, doen we de shoot in de studio in Breukelen of Arnhem. De fotostudio in Arnhem heeft grote industriele raampartijen en de fotostudio in Breukelen heeft veel verschillende hoeken in aardetinten. Bij de fotoshoot kan je gebruik maken van diverse kimono’s en hoeden die tijdens de fotoshoot 3x gewisseld kunnen worden. Heb je zelf bijzondere kleding of accessoires, dan mag je die natuurlijk ook altijd meenemen en dan kijken we samen wat mooi past. In de studio maak ik naast verschillende outfits ook gebruik van een aantal composities. Door te variëren en te combineren, krijg je vaak het mooiste beeld. Tijdens de zwangerschapsfotoshoot kan je uiteraard wisselen met kleding en/of je eigen lingerie (of zonder kleding). We kunnen samen kijken wat past bij jou en bevalt een outfit minder goed, dan mag je dat altijd laten weten. Bij deze zwangerschapsfotoshoot is uiteraard ook je partner welkom. Heb je al één of meerdere kinderen, dan mogen die ook onderdeel van de fotoshoot zijn. We kijken samen wat het beste past bij de foto’s die jij of jullie voor ogen hebben. Voor een zwangerschapsfotoshoot neem ik altijd ruim de tijd, dus hierdoor kunnen we gemakkelijk verschillende houdingen, posities en accessoires uitproberen.

Zwangerschapsfotoshoot in de studio in Arnhem:

 

Zwangerschapsfotoshoot bij jou thuis of op een locatie in de natuur?

Wil je liever bij je eigen thuis een fotoshoot doen, ook dat is mogelijk. Op verzoek kan ik dan ook allerlei speciale zwangerschapsjurken en accessoires meenemen, maar we kunnen ook gebruik maken van jouw eigen items en fotoprops. De zwangerschapsfotoshoot is ook mogelijk in de duinen of het bos bijvoorbeeld de Veluwe of Amelisweerd in Utrecht. Het mooiste is dan om vroeg in de ochtend of tijdens het gouden uurtje te fotograferen, net even voordat de zon onder zal gaan of dus net is opgekomen. Het licht is dan zacht en warm, wat voor een hele mooie sfeer op de foto’s zorgt. Heb je al een specifieke locatie in je hoofd? Laat ook dat gerust weten, maar anders denk ik graag met je mee als je omschrijft wat voor sfeer jij zoekt in de beelden die we gaan schieten.

Zwangerschapsfotoshoot & kleding: wat doe je aan?

Welke kleding neem je mee naar een zwangerschapsfotoshoot? Bij het boeken van de fotoshoot krijg je van mij persoonlijke kledingtips: voor jou, je partner en eventueel ook voor je kids. Daarnaast schrijf ik op deze site allerlei leuke blogverhalen over wat je kan dragen bij een zwangerschapsfotoshoot en heb ik een uitgebreid portfolio online staan waar je ook inspiratie in op kunt doen. Als je mijn site wat verder doorneemt, krijg je al een aardig goed beeld van wat zou passen. Ook heb ik eventueel jurken of mooie kanten doeken in mijn studio die we ook kunnen gebruiken tijdens jouw shoot. Check hier mijn 10 tips voor leuke kleding bij een zwangerschapsfotoshoot.

Wat kost een Zwangerschap Fotoshoot

Bij jou thuis of in de natuur | € 250,00 (inclusief 20 Foto’s)
In de studio in Arnhem | € 350,00 (inclusief 20 Foto’s)
In de studio in Breukelen | € 350,00 (inclusief 20 Foto’s)

Wil je meer dan 20 foto’s ontvangen na het fotograferen? Dat kan! Naast het standaard fotopakket, kun je nog extra fotobestanden bestellen. Hiervoor hanteer ik de volgende prijzen: 15 euro per fotobestand.

De fotobestanden worden digitaal geleverd in kleur als in zwart-wit. Ben je hier enthousiast over geworden? Neem dan zeker contact op met mij via het onderstaande contactformulier. Op alle berichtjes, vragen en boekingen probeer ik altijd zo snel mogelijk te reageren:

Zwangerschapsfotoshoot Boeken

 

Portfolio

zwangerschapsshoot8 tips zwangerschapsfotoshoot

wat kost een zwangerschapsfotoshoot

Voorbeelden van zwangerschapsfotoshoot zien?

Inmiddels heb ik heel wat mooie en bijzondere zwangerschapsfotoshoots mogen doen en hieronder kun je een paar van mijn favoriete opdrachten terugvinden. Bekijk ze rustig en krijg een goed beeld van mijn manier van werken en fotograferen: